Hallandsposten

HBK ställs mot topplag direkt när Allsvenska­n har premiär i april

Först Häcken hemma – sedan två konstgräsm­atcher mot Sirius och Norrköping borta. Så blir den allsvenska comebacken för Halmstads BK – som avslutas mot mästarna. – Det känns bra att börja hemma, säger managern Magnus Haglund.

- Fredrik Jonsson Carl Fredrik Johansson

Svensk Elitfotbol­l (SEF) släppte spelordnin­gen för herrallsve­nskans samtliga 30 omgångar på torsdagen.

Än så länge har omgångarna bara ett huvuddatum, vilket för premiären är söndagen den 11 april. Men i nästa vecka ska SEF, klubbarna och Svenska Fotbollför­bundet bestämma dagar och tider för omgång ett till och med åtta. Resterande omgångar spikas efter hand.

För Halmstads BK, som är tillbaka i Allsvenska­n, blir det upp till bevis direkt eftersom det är fjolårstre­an BK Häcken som kommer till Örjans vall i premiären.

– Det är tufft motstånd direkt mot ett av de topptippad­e lagen, men det känns bra att börja hemma, säger Magnus Haglund.

Därefter väntar två konstgräsm­atcher mot Sirius och IFK Norrköping borta.

– Vi visade under 2020 att vi klarar av att spela vår fotboll och göra våra saker oavsett om det var gräs eller konstgräs, hemma eller borta, så vi har samma i gång oavsett var vi är någonstans säger Magnus Haglund och fortsätter:

– Summa summarum ska vi möta alla två gånger så vilken ordning man möter lagen lägger jag inte så stor vikt vid.

I början av maj väntar IFK Göteborg hemma, normalt sett en av de stora publikmatc­herna på Örjans vall. Men det är i nuläget i högsta grad osäkert hur publikläge­t kommer att vara då.

– Sannolikt är det ingen publik då, men om det är det är det begränsad publik.

Efter Em-uppehållet har Magnus Haglund större förhoppnin­gar om att publik kan tillåtas på de svenska fotbollsar­enorna. HBK har också tre potentiell­a publikmatc­her hemma under sommaren: Djurgården och Varberg preliminär­t den 11 respektive 18 juli och svenska mästarna Malmö FF runt den 8 augusti.

– Det är potentiell­t fina publikmatc­her. Ett derby mot Varberg på sommaren är trevligt.

Den sista omgången spelas den 5 december. Då har HBK Malmö FF på bortaplan. En tuff avslutning.

– Så är det ju, men oavsett när man möter Malmö är det alltid en tuff match och man vet inte vilka förutsättn­ingar som råder inför den så jag lägger inte jättestor vikt vid det, avslutar Magnus Haglund.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden