Hallandsposten

Karlsson kvar hos Europas bästa klubb

Först finalseger i Champions League. Sedan vinst i tyska cupen. Nu är det klart att Halmstad Btk-bekante Kristian Karlsson, 29, fortsätter att spela för Europas bästa klubblag Borussia Düsseldorf. – Vi kan fortfarand­e uppnå mycket tillsamman­s, säger han.

- Carl Fredrik Johansson

Borussia Düsseldorf och Kristian Karlsson har klarat av två steg av den trippel som de tyska rekordmäst­arna siktar på i vinter. Triumfen i Champions League-finalen mot Saarbrücke­n före jul följdes i helgen av finalseger i tyska cupen mot Ochsenhaus­en med 3–1.

Kristian Karlsson, som är 29:a på senaste världsrank­ningen, bidrog i högsta grad till titeln genom att vända och skrällvinn­a förstasing­eln mot Ochsenhaus­ens brasilians­ke världssexa Hugo Calderano. Karlsson förlorade de två första seten med 5–11, 5–11, men reste sig sedan och vann de resterande tre med 11-6, 11–7 och 11–4.

– Jag är en kämpe. Jag ville inte ge upp utan spelade bara, säger han till klubbens officiella hemsida.

Nu jagar Karlsson & Co vidare mot guldet i Bundesliga. Düsseldorf toppar tabellen inför fredagens ”Halmstadde­rby” hemma mot Mattias Falcks Werder Bremen.

Samtidigt har Os-satsande Karlsson skrivit på för ytterligar­e ett år med Düsseldorf till och med den 30 juni 2022. Svensken, som kom till klubben redan 2016, säger:

– Jag är väldigt glad över att ha förlängt mitt kontrakt med Borussia med ett år eftersom jag känner att det här är klubben jag vill spela för. Jag är också väldigt glad att Borussia litar på mig och vill fortsätta ha mig i laget. Det är en fantastisk klubb och en speciell anda i laget och med Danny (Heister, chefsträna­ren). Vi kan fortfarand­e uppnå mycket tillsamman­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden