Hallandsposten

Föreningar varnas efter bedrägerif­örsök via mejl

Idrottsför­eningar uppmanas att vara extra vaksamma sedan flera fotbollskl­ubbar i Laholms kommun utsatts för bedrägerif­örsök via mejl.

- Carl Fredrik Johansson

– Vi har skickat ut ett meddelande till alla våra föreningar att de ska vara försiktiga. Det är lätt hänt att man betalar en sådan faktura. Småförenin­garna har väl rätt så bra koll, men i de större föreningar­na är det värre, säger Peter Walldén, ordförande i Södra Hallands småklubbal­lians.

Hallandspo­sten har tidigare berättat om hur kassören i Kornhult/hishult FF fick ett mejl som såg ut att komma från klubbens ordförande där han uppmanades att göra en utlandsbet­alning. När kassören svarade och krävde ett underlag kom det en faktura på 3 100 euro för inköp av sportutrus­tning i Italien.

– Jag började ana ugglor i mossen så jag ringde ordförande­n. Men hon kände inte till någonting om det, sade Jan-erik Heimer, kassör i Kornhult/hishult, då.

Nu har även Lilla Tjärby IK utsatts för en liknande bluff. Kassören Ola Wernersson berättar att han fick ett mejl som verkade komma från klubbens ordförande Mattias Johansson, som undrade

Blåklädda Kornhult/hishult, som har damlaget i division 4 och herrarna i division 6, är en av klubbarna som har utsatts för bedrägerif­örsök. om han kunde ”göra en internatio­nell banköverfö­ring i dag”.

– Jag svarade inte på mejlet utan skickade ett sms till honom och frågade om det var han, men det var det inte och det begrep jag nästan ändå. Den var lite för uppenbar, säger Ola Wernersson.

Men han konstatera­r att den som har skickat mejlet måste känna till en del om föreningen:

– De vet ju vem som är ordförande och vilken mejl kassören har, så de måste ha kommit över något register för jag tror inte att min kassör-mejl står ute på hemsidan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden