Hallandsposten

Laholm inte så snabba på att ge svar på e-post

Laholm: Laholms kommun är snabb på att svara på frågor i telefon, men desto långsammar­e på e-post. Det visar en jämförelse med ett hundratal andra kommuner.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

” Om vi lägger extra tid på mejl tas också tid från något annat.

En av landets kortaste svarstider efter koppling via växeln. Det ger Laholms kommun en mörkgrön plupp för högsta betyg.

Men när det gäller att svara på e-post är plupparna orange eller ilsket röda. Det tar i snitt dubbelt så lång tid för Laholm att svara på e-post jämfört med andra kommuner (sex timmar jämfört med tre). Sju procent av breven var fortfarand­e obesvarade efter två veckor eller besvarades inte alls.

– Av de tusentals frågor vi får varje år är det väldigt lite som det mäts på, 54 samtal och 54 mejl. Man får se jämförelse­n som en fingervisn­ing, oavsett om det går bra eller dåligt, säger Reino Jacobsson, enhetschef

Reino Jacobsson, enhetschef för medborgars­ervice på Laholms kommun

för medborgars­ervice på Laholms kommun.

Han konstatera­r att kommunen generellt sett har förbättrat sig i den senaste servicemät­ningen, som görs årligen av det oberoende undersökni­ngsbolaget Profitel.

E-posten verkar kunna bli bättre?

– De kommuner som är väldigt duktiga på snabba mejlsvar har ofta funktionsb­revlådor, medan vi brukar skicka vidare mejlen till enskilda personer som svarar, och det är inte alltid de är på plats. Vi får fundera på om fler funktionsb­revlådor är något för oss, säger han.

Sämst betyg fick Laholm för sin svarskvali­tet på e-post. Där mäts om kommunen bjuder på merinforma­tion, som länkar eller extra upplysning­ar, förutom själva svaret på frågan.

– Det är en prioriteri­ngsfråga. Om vi lägger extra tid på mejl tas också tid från något annat, säger Reino Jacobsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Hp/arkiv ?? Kommunen får tusentals frågor på telefon och mejl varje år. Bland dem ingår 108 stycken från ett undersökni­ngsföretag som mäter svarstid och kvalitet.
Bild: Hp/arkiv Kommunen får tusentals frågor på telefon och mejl varje år. Bland dem ingår 108 stycken från ett undersökni­ngsföretag som mäter svarstid och kvalitet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden