Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Katarina kapell har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Bengt Jureén, Simlångsda­len. Som inledning spelade Christina Lindkvist på piano Cavatina av S. Myers varefter Caroline Thor sjöng Öppna landskap av U. Lundell, Tänk att få vakna av I. Hörnberg och Strövtåg i hembygden av G. Fröding. Som avslutning spelade Christina den svenska folkmelodi­n Visa från Utanmyra. Officiant var Håkan Benskiöld.

I Eldsberga kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Göte Holm, Eldsberga. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Jasmine Arnesson på orgel, Tröstevisa – B. Andersson. Efter griftetale­t sjöng Christina Lindsmyr med eget komp på pianot, Du är alltid en del utav mig – L. Berghagen. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Jasmine på orgel, Amazing Grace. Efter avskedet sjöng Christina med eget komp, För kärlekens skull – T. Gärdestad. Som avslutning­smusik spelade organisten på orgel, Så skimrande var aldrig havet – E. Taube. Präst var Clas Vetterlein.

I Eldsberga kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för

Eva Eriksson, Gullbranna. Som inlednings­musik spelade organisten Margaretha Lööf på orgel, You raise me up – R. Lovland. Efter överlåtels­en sjöng Viktoria Frick, Kärleken är – Ljunggren/forsman med komp på pianot av Anders Nylander. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Anders Nylander på pianot, En säng av rosor och Sparvöga. Som avslutning spelade organisten Margaretha Lööf på orgeln, You raise me up – R. Lovland. Präst var Andreas Sundelid.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Magdolna Engelsz Halmstad. Akten inleddes med att musikdirek­tör Stefan Wikrén spelade Air av Bach på orgel. Officiant var kyrkoherde Jozef Chrzanowsk­i. Då kistan bars ut ur kyrkan spelades Tröstevisa av B. Andersson. Vid graven tog maken och barnen med familjer ett sista farväl.

I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits i stillhet för Åke Frykenvall, Halmstad. Officiant var kyrkoherde emeritus Per Moberg och för musiken svarade organist Akiko Watanabe.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingvar Eriksson, Halmstad. Akten inleddes med att musikdirek­tör Stefan Wikrén på orgel spelade Largo av Händel därefter sjöng Stefan Där rosor aldrig dör traditione­ll. Officiant var komministe­r Jonas Kennerö. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Därefter sjöng solisten Jag har hört om en stad av Lithell, akten avslutades med att organisten spelade Tröstevisa av B. Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden