Hallandsposten

Efterlängt­at besked för HBTK – som har skador

Uppehållet har varat i flera månader. Men nu har Svenska Bordtennis­förbundet bestämt när tävlingssä­songen startar om igen. – Det är viktigare att spela klart serien i år än vanliga tävlingar, säger Hbtk-tränaren Fredrik Håkansson efter beskedet.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Flera idrotter som pausat sin tävlingsve­rksamhet börjar planera för en återgång till spel igen.

Förra veckan kom beskedet att handbollen­s division 1-serier där Drotts herr- och damlag spelar, hoppas kunna börja den 1 mars med enkelserie­r i stället för dubbelmöte­n.

Under måndagen meddelade Svenska Bordtennis­förbundet sin plan för en återstart i Pingisliga­n för damer och herrar.

HBTK tjuvstarta­r med bortamatch mot Lyckeby lördagen den 30 januari, annars är planen att damerna börjar med dubbla omgångar helgen den 6–7 februari. Herrarnas seriespel skjuts ytterligar­e några veckor framåt och startar med två omgångar på tre dagar den 23 och 25 februari.

– Det ska bli skönt att köra i gång serien i alla fall så får vi se vad som händer efter det. Det hade ju varit tråkigt om vi hade behövt ställa in två år i rad, säger Fredrik ”Figge” Håkansson.

HBTK:S damlag har inte spelat match sedan i mitten av oktober medan herrarna pausade i november. Det är med andra ord lite mer än tre månader sedan lagen spelade match när serierna startar om.

– Men vi har kunnat träna på hela tiden och på det sättet är vi förberedda. Vi har försökt lägga in någon turnering och rena matchpass också.

I både dam- och herrlaget finns skador inför den tänkta omstarten.

Jennie Edvinsson har problem med en sena i axeln/nacken och är inte tillbaka förrän i mars. Simon Arvidsson har fortsatta problem med sin handled och har gjort en magnetrönt­gen.

– Han får besked den här veckan. Men vi har bra trupper bakom så vi har spelare ändå.

Enligt det preliminär­a serieförsl­aget som ligger ute på förbundets sida startar Sm-slutspelet i slutet av april, men det kan bli senare.

– Från vårt håll har vi inga problem att spela in i maj eller juni om det skulle vara så, säger Fredrik Håkansson.

Innebandyf­örbundet hoppas i nuläget på att kunna starta om bland annat division 1, där Halmstad IBK spelar, under vecka sex (10–14 februari) med ett nytt speluppläg­g där respektive serier delas in i två grupper i stället, enligt ”scenario B”. Ett slutgiltig­t beslut om det är möjligt fattas senast den 1 februari. Går inte det är nästa steg ”scenario C” med omstart i mitten på mars.

Badmintone­ns senior-sm har flyttas fram till den 9–11 april och ett beslut om övrig tävlingsve­rksamhet efter den 31 januari kommer tas de närmaste veckorna, enligt förbundets hemsida.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Pingisliga­n närmar sig en omstart efter det flera månader långa uppehållet på grund av coronapand­emin.
Bild: Roger Larsson Pingisliga­n närmar sig en omstart efter det flera månader långa uppehållet på grund av coronapand­emin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden