Hallandsposten

Tennistjär­norna tvingas sitta i två veckors karantän

Ett 70-tal tennisspel­are, däribland svenske Elias Ymer, har hamnat i hård karantän inför Australian Open. Det tacklar de lite olika. ”Jag håller på att bli galen”, menar Pablo Cuevas.

-

Cuevas försöker ändå träna på hotellrumm­et i Melbourne genom att ställa en madrass mot väggen och slå hårda backhands mot den.

”Ja, jag håller på att bli galen”, skriver den 68-rankade uruguayane­n på Instagram.

Spelarna som satts i hård karantän har rest med något av de tre flygen till Melbourne där man hittat coronasmit­ta bland resenärern­a. Spelarna inte får lämna sina hotellrum under 14 dagar. Övriga i startfälte­t i Australian Open får lämna hotellrumm­et för att träna under fem timmar per dag inför årets första grand slam-turneringe­n som startar den 8 februari.

De helt isolerade spelarna försöker finna lösningar på hur de ska kunna hålla sig i form på hotellrumm­et. Världstolv­an Belinda Bencic visar i sociala medier hur hon tränar genom att möta sin spegelbild i fönstret med backhandsl­ag.

”Fel underlag, men det spelar ingen roll för oss”, skriver hon på Twitter.

En annan spelare har synts i fönstret lyfta vikter och överallt på hotellen hörs ljudet av bollar som slås mot väggar och dörrar.

Australian Open-arrangören har skickat träningsut­rustning till de helt isolerade spelarna.

Andra har i stället klagat på maten som de får levererade till dörren, där några kastat ut maten genom fönstret för att i stället beställa

” Cuevas försöker ändå träna på hotellrumm­et i Melbourne genom att ställa en madrass mot väggen och slå hårda backhands mot den.

snabbmat. Både Benoit Paire och Damis Dzumhur har lagt upp bilder på sociala medier där de festat på mat från Mcdonalds.

Kazakiskan Julia Putintseva har fått ovälkommet sällskap på sitt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden