Hallandsposten

Engström blev inte årets nykomling på Idrottsgal­an

För knappt en vecka sedan fick Julia Engströ, 19, Hp-guldet efter sina prestation­er under 2020. I går hade Ringenäsgo­lfaren chans att bli årets nykomling på Idrottsgal­an, men det priset gick till fotbollssp­elaren Dejan Kulusevski.

- HP/TT

Det speciella idrottsåre­t 2020 sammanfatt­as med en speciell version av Idrottsgal­an. Idrottspro­filer – tidigare som aktiva – brukar i vanliga fall samlas i massor när Sveriges bästa idrottspre­stationer ska prisas.

Så blev det inte denna gång.

Ett fåtal gäster – med Armand Duplantis som den största stjärnan – dök upp på röda mattan. Friidrotts­stjärnan har chans att vinna tre olika kategorier.

Men han var inte först ut att prisas. Det var i stället Dejan Kulusevski som utsågs till årets nykomling.

Sveriges nya fotbollsst­järna slog igenom som utlånad till italienska Parma i Serie A, och 20-åringen imponerade så pass mycket att han köptes av storklubbe­n Juventus och han har även cementerat sin plats i det svenska landslaget.

Kulusevski vann utmärkelse­n före Mma-fajtern Khamzat Chimaev, Julia Engström och långdistan­slöparen Emil Millán de la Oliva.

För Julia Engström har det varit en strålande säsongen. Den unga Halmtadtje­jen vann två tävlingar på Europatour­en

och blev dessutom sammanlagd tvåa.

Hon anade redan på förhand att Dejan Kulusevski skulle bli svår att slå.

Kulusevski var inte på plats, men lämnade en hälsning via länk från Italien.

– Jag hade väldigt gärna varit på plats och tagit emot det här priset som är ett väldigt stort pris. Jag är stolt att ta emot det för det är något som jag har jobbat för hela mitt liv, men tyvärr går det inte att vara där i dessa svåra tider, konstatera­r Dejan Kulusevski.

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? Dejan Kulusevski fick pris på Idrottsgal­an som årets nykomling.
Bild: SIMON HASTEGÅRD Dejan Kulusevski fick pris på Idrottsgal­an som årets nykomling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden