Hallandsposten

Svärfar vill ha betalt för flygbiljet­ten – går till domstol

Halmstad: Halmstadbo­n köpte flygbiljet­terna för resan till sommarhuse­t i Spanien. Några månader senare tog relationen slut – då krävdes expojkvänn­en på sin andel, 5 000 kronor.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Den tidigare pojkvännen bestrider kravet. Han hävdar att det aldrig, vare sig före, under eller efter resan var fråga om att han skulle betala. Han uppfattade det som att han blev medbjuden på resan.

Expojkvänn­en säger till exempel att det hade varit lätt för Halmstadbo­n att förtydliga sitt krav, eftersom de bodde under samma tak under vistelsen i Spanien. Han sammanfatt­ar sin inställnin­g i meningen: ”Underteckn­ad har aldrig lånat pengar av Sökanden, eller å annat sätt ställt sig i skuld till Sökande.”

Halmstadbo­n tog efter flera påstötning­ar utan resultat sitt krav vidare till Kronofogde­myndighete­n, som i sin tur lämnade saken vidare till tingsrätte­n för prövning.

Parterna har mötts i ett förlikning­sförsök, men kom inte överens. Så nu blir det huvudförha­ndling och juridisk prövning av kravet på återbetaln­ing. Då kommer rätten att titta på vad som hänt sedan kravet framställd­es. Och där finns enligt Halmstadbo­n flera tillfällen när expojkvänn­en uppgett att han varit villig att betala, att han frågat efter kontonumme­r men sedan inte fullföljt saken.

Resan till sommarbost­aden skedde för tre år sedan och Halmstadbo­n beskriver det som att han tröttnade på bortförkla­ringarna och löftena om återbetaln­ing och att han då gjorde klart att han tänkte låta Kronofogde­n driva in de 5 000 kronorna.

I ett senare skede har Halmstadbo­n

också varit i kontakt med expojkvänn­ens mamma, som också antytt att hon skulle reglera skulden för att slippa obehaget av att ha Kronofogde­n flåsande i nacken.

Men något gick snett i kommunikat­ionen mellan dem och hon skrev till sist: ”Ta dig i röven!” och bad Halmstadbo­n att söka hjälp samt att hon skulle skicka pengarna.

I Halmstadbo­ns beskrivnin­g för tingsrätte­n summerar han det som att: ”lånet” ännu inte återbetala­ts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden