Hallandsposten

Korsbandet av – Hbk-backen Ofosu-ayeh borta flera månader

Phil Ofosu-ayeh fick lämna den allsvenska premiären mot BK Häcken på bår Nu har en röntgen bekräftat att Hbk-backen har drabbats av en korsbandss­kada och blir borta i flera månader. – Han fick mycket stöd från spelare och ledare efter matchen, säger HBK:S

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Den allsvenska premiären var inte ens 20 minuter gammal när oturen var framme för Phil Ofosu-ayeh.

Hbk-backen landade illa när han skulle ta ner en hög boll och fick lämna planen på bår.

– Det är bara otur eftersom det inte går att förebygga den här typen av skador. Precis som (Jonathan) Svedberg tidigare. Så man lider verkligen med Phil som hade kommit i gång efter sitt långa skadeuppeh­åll och hade visat varför Wolverhamp­ton tidigare hade signat honom, konstatera­r HBK:S manager Magnus Haglund.

De första indikation­erna pekade på att högerbacke­n drabbats av en korsbandss­kada. En röntgen under måndagsför­middagen visar också att 29-åringen, som skrev på ett ettårskont­rakt med HBK tidigare i vinter, drabbats av korsbandss­kada i sitt knä.

– Det är en isolerad korsbandss­kada på det främre korsbandet, säger HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui.

– Men han är inte helt avskriven från hela säsongen, inflikar Haglund.

” Jag tror inte att han förstod det direkt, han trodde inte att han skulle behöva opereras.

Nu väntar närmast rehabilite­ring inför en operation som Simon Bakkioui hoppas ska ske inom de närmaste veckorna.

Därefter väntar fyra månaders rehabilite­ring innan Phil Ofosu-ayeh kan börja träna med boll igen.

– Den sista augusti hoppas jag att han kan vara tillbaka om allt går enligt planerna.

Phil Ofosu-ayeh kom till HBK i vintras och skrev ett kontrakt säsongen ut med HBK efter ett kortare provspel. Han har haft stora problem med skador tidigare i karriären, där han redan innan det två år långa speluppehå­llet på grund av hälproblem och felbehandl­ing hade en skadehisto­rik på 421 dagar.

Hur tog Phil det här beskedet?

– Jag tror inte att han förstod det direkt, han trodde inte att han skulle behöva opereras. Han har kämpat i två år för att komma tillbaka från en hälskada. Det är väldigt tråkigt. Han fick mycket stöd av lagkamrate­r och ledare efter matchen i går, säger Bakkioui.

Kontraktet löper ju ut redan i år. Hur resonerar ni där?

– Vi kan naturligtv­is inte ge några garantier utan kommer att följa Phil noga och se hur rehabilite­ringen går. Men går det som vi hoppas är jag inte alls främmande för att förlänga kontraktet med tanke på vad han hann visa. Men det är för tidigt att säga nu, förklarar Magnus.

Med skadan på Ofosu-ayeh upptill Jonathan Svedberg, Viktor Ljung och Samuel Kroon blir en redan tunn trupp ännu tunnare.

– Det är den fattiga klubbens dilemma, att inte ha råd med tillräckli­gt med back up. I synnerhet som vi plockar ut mycket av varje spelare med vårt krävande sätt att spela, påpekar Hbk-managern.

– Svedberg täckte vi upp med (Amir) Al-ammari, men nu är vi ändå två spelare färre är tänkt. Edvin Kurtulus ersatte Ofosu-ayeh med den äran mot Häcken. Ser du honom som den naturliga ersättaren?

– Just nu är han det. Thomas (Boakye) är ju ett annat alternativ, men sett till hans strålande insats mot Häcken är han i mina ögon i dagsläget mittfältar­e. Men det där kan ju förändras.

Simon Bakkioui, HBK:S sjukgymnas­t

 ?? Bild: Mathias Bergeld/bildbyrån ?? Smärtsam sorti för Phil Ofosu-ayeh som skadade främre korsbandet i den allsvenska premiären mot BK Häcken och i bästa fall är han tillbaka till hösten.
Bild: Mathias Bergeld/bildbyrån Smärtsam sorti för Phil Ofosu-ayeh som skadade främre korsbandet i den allsvenska premiären mot BK Häcken och i bästa fall är han tillbaka till hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden