Hallandsposten

HBK:S målspottar­e siktar på allsvensk debut i vår

Hon började sin allsvenska karriär med att bli coronasjuk. Nu är Halmstads BK:S förra skyttedrot­tning Moa Karlsson, 19, frisk – och ser fram emot att få sparka i gång spelet i storserien med Vittsjö GIK. – Det hade så klart varit häftigt att få göra allsv

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Moa Karlsson värvades av Vittsjö i december efter att ha vunnit skytteliga­n två år i rad med HBK – först i division 2 och sedan i division 1.

Starten på försäsonge­n hos den skånska fjolårsfem­man var dock motig.

– I början av januari fick jag corona och missade de första veckorna för jag hade inte så mycket ork och lite problem med andningen, berättar hon.

– Men efter det har det gått bättre och bättre och jag känner att jag är i en bra miljö där jag utvecklas mycket hela tiden. Jag har väldigt duktiga spelare och ledare runt omkring mig.

Vittsjös tränarteam har uppenbarli­gen gillat vad de har sett. För i genrepet mot Växjö i helgen (seger med 2–0) fick Moa Karlsson debutera från start.

– Det var väldigt kul. Inget jag hade förväntat mig, men med några borta i truppen så fick jag chansen. Jag tycker att jag gör en helt okej insats. Sedan är det klart att det alltid kan bli bättre. Jag har mycket kvar att lära mig, men det var lärorikt att få spela 90 minuter mot ett allsvenskt motstånd.

Konkurrens­en om anfallspla­tserna är tuff. Moa Karlsson tampas med fem andra spelare som alla har tidigare erfarenhet av allsvenskt spel.

Hon går samtidigt sista terminen på Sannarpsgy­mnasiet i Halmstad och tanken är att hon genom ett samarbetsa­vtal ska kunna spela och träna både med Vittsjö och HBK fram till studenten i sommar.

Men eftersom HBK har matchförbu­d på grund av pandemin har det hittills blivit lite mer tid i Vittsjö än vad det var tänkt.

– Ja. Men det är olika varje vecka beroende på hur det ser ut i skolan och hur båda lagens veckor ser ut. I förra veckan tränade jag en gång med Halmstad och resten med Vittsjö. Denna veckan är jag bara i Vittsjö.

Hur mycket räknar du med att kunna spela för HBK när division 1 drar i gång?

– Som det ser ut nu så är det väldigt oklart. Det beror på lite hur det går i Vittsjö, och vi får se hur det fungerar med planeringe­n och sånt också.

Har du satt upp några personliga mål inför säsongen?

– Det är klart att det hade varit häftigt med allsvensk debut, så det är ett mål jag har. Och att bli bättre som fotbollssp­elare.

” Jag hade inte så mycket ork och lite problem med andningen.

Moa Karlsson, om träningen efter att ha varit coronasjuk.

 ?? Bild: Bildbyrån/collage ?? Moa Karlsson har lämnat Halmstads BK för allsvenska Vittsjö GIK. Hon trivs i sin nya miljö, men fick en tuff start då hon blev coronasjuk lagom till att försäsongs­träningen skulle inledas.
Bild: Bildbyrån/collage Moa Karlsson har lämnat Halmstads BK för allsvenska Vittsjö GIK. Hon trivs i sin nya miljö, men fick en tuff start då hon blev coronasjuk lagom till att försäsongs­träningen skulle inledas.
 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? ”Jag känner att jag är i en bra miljö där jag utvecklas mycket hela tiden”, säger HBK:S förra skyttedrot­tning Moa Karlsson som ser fram emot spel med sitt nya lag Vittjö GIK.
Bild: Roger Larsson/arkiv ”Jag känner att jag är i en bra miljö där jag utvecklas mycket hela tiden”, säger HBK:S förra skyttedrot­tning Moa Karlsson som ser fram emot spel med sitt nya lag Vittjö GIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden