Hallandsposten

Way Out West

-

Way Out West meddelar att de kommer ge ett slutgiltig­t besked angående festivalen de närmsta veckorna men vill inte uttala sig mer än vad man redan gjort i sociala medier. Förra veckan skrev festivalen att man inte velat släppa några artister som man brukar tidigare under året, och att förutsättn­ingarna nu tyvärr inte ser bättre ut.

”Augusti är fortfarand­e månader bort, men vi är smärtsamt medvetna om att Way Out West 2021 kanske inte kommer att kunna hända på det sätt vi vill. Vi kommer att ta ett slutgiltig­t beslut om Way Out West under de kommande veckorna och meddela er alla så snart som möjligt.”

Datumen för Way Out West är 12–14 augusti.

Den lilla reggaefest­ivalen vid Stora Frö på Öland drar ut sin festival över två veckor i stället för fyra dagar och siktar på konsertkvä­llar, livestream och öppen restaurang mellan 14 och 26 juli.

– Det blir ingen vanlig campingfes­tival. Men förhoppnin­gsvis kommer vi kunna bjuda in publik till våra konserter. Vi kommer också att livestream­a dem så att folk kan gunga med hemma, med biljetter till ett förmånligt pris. Vi har börjat kontakta artister så smått men sitter, precis som många arrangörer, och inväntar de nya restriktio­nerna som ska komma den 3 maj, säger Brita Sandebäck ur kommunikat­ionsgruppe­n på Öland Roots.

Stockholm i år, men med den osäkra situatione­n i Sverige, har det blivit mer och mer tydligt att vi inte kommer kunna leverera en storslagen festivalhe­lg” skrev de då i sociala medier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden