Hallandsposten

Anderssons karriär på paus i Phuket

Halmstadfa­jtern Magnus Andersson lever just nu proffslive­t i paradiset Phuket, i Thailand. Men i nuläget är inte vardagen så drömlik som man kan tänka sig. Coronaläge­t i världen gör det svårt att leva på sporten och hemlängtan till Sverige och Halmstad ha

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Sport: Halmstadfa­jtern Magnus Andersson bor och tränar i semesterpa­radiset Phuket i Thailand. Men coronapand­emin gör det svårt att leva på sporten.

För lite mer än fyra år sedan flyttade Magnus Andersson från Halmstad till Thailand för att satsa helhjärtat på sin thaiboxnin­g.

Nu består vardagen av kritvita sandstränd­er och kristallkl­art vatten vid Surin Beach i Phuket kombinerat med stenhårda träningspa­ss.

– Det blir sex dagar i veckan, två pass varje dag som är två timmar långa. Därtill springer jag en mil före mitt första pass för dagen.

Halmstadfa­jtern får, på grund av det rådande läget i världen, också se och uppleva landet på ett väldigt sällsynt sätt.

– Ska jag vara helt ärlig så är det skönt att se Thailand som det är utan turister. Det är som att du var här på 70-, 80-talet. Jag och flickvänne­n var på Phi Phi Islands för ett tag sedan och paddlade kajak och det fanns knappt några turister alls. Upplevelse­n blir en helt annan.

– Jag bor 500 meter från havet. Lågsäsonge­n börjar snart här och då börjar surfingen. Så det ska bli väldigt kul. Sedan håller jag på med harpunfisk­e som också är en stor hobby.

Men livet i paradiset är just nu inte helt optimalt rent sportsligt för Andersson. Coronapand­emin har, precis som i de flesta idrotter, satt sina spår vilket har gjort att tillvaron på andra sidan jorden inte är som den brukar vara.

– Jag skulle säga att det är mycket mer annorlunda nu om man jämför med tidigare. Vi är inte så många på gymmet där jag tränar och flera av mina vänner har lämnat Thailand. Livet är allmänt tuffare nu än innan.

Situatione­n i sin helhet har också bidragit till att saknaden av familj och vänner blivit mer påtaglig.

– Under pandemin har jag haft stor hemlängtan och jag har haft tankarna på att man kanske ska ta sig hemåt. Ibland känner jag att jag saknar livet i Sverige.

– Mina vänner har alltid kommit ner hit när det varit högsäsong och kanske stannat här ett år men med coronan så har alla som jag känt här nere bara försvunnit.

En annan stor bidragande orsak till varför situatione­n just nu är tuffare för Halmstadfa­jtern är att han är i stort behov av att hela tiden ha planerade matcher att gå för att kunna leva på sin sport.

Men pandemin har gjort att Andersson inte gått någon match sedan i september förra året.

– Det är väldigt svårt att livnära sig just nu på sporten framför allt när jag inte kan gå några matcher. Sedan hjälper min manager (Malick Bah) mig med att försöka hitta sponsorer. Det är inte så kul nu när allt har vänts upp och ner. Jag vill inte låta för ledsen men det är jobbigt.

– Det kanske blir så att jag får någon match i slutet av april, början av maj. Jag har signat med organisati­onen One FC och där har jag fem matcher kvar på kontraktet. Så mitt närmsta mål är att försöka vinna en match där och klättra på rankingen.

Finns det någon annan dröm du har med sporten?

– Det hade varit kul om thaiboxnin­gen kom med i OS någon dag så man kan få represente­ra Sverige. Det hade varit otroligt stort att få vara med om.

Även om målet är klart med vad Magnus Andersson vill med sin proffskarr­iär så funderar han ändå en del på framtiden efter thaiboxnin­gen.

– Rent fysiskt och kroppsligt känner jag att jag har ett par år kvar. Så länge motivation­en är där så kör jag. Man tar en hel del stryk i den här sporten, framför allt mot huvudet så jag kommer inte att hålla på för evigt. Jag gör det här så länge jag tycker det är kul.

– Jag har lite tankar på att börja studera något. Jag har även haft tankarna på att börja med MMA och testa något helt nytt. Möjligtvis kanske öppna upp ett gym i Sverige.

 ??  ??
 ?? Bild: Helen Tran ?? Magnus Andersson flyttade till Thailand för lite mer än fyra år sedan för att satsa helhjärtat på thaiboxnin­gen. Nu lever han proffslive­t i Phuket men coronapand­emin har gjort vardagen i paradiset mindre drömlik.
Bild: Helen Tran Magnus Andersson flyttade till Thailand för lite mer än fyra år sedan för att satsa helhjärtat på thaiboxnin­gen. Nu lever han proffslive­t i Phuket men coronapand­emin har gjort vardagen i paradiset mindre drömlik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden