Hallandsposten

Mamma åtalad för flera fall av misshandel av sin son

Halmstad: Tonåringen är samlad när han berättar för polisen: ”Mamma slår mig när hon blir arg. Både med knytnävarn­a och med öppen hand. Hon slår mig i ansiktet och kallar mig för idiot.”

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

En tonårspojk­e som anmälde sin mamma för misshandel ville inte återvända till hemmet igen.

Polisinspe­ktören beskriver mötet med pojken som att han var ”samlad, men mycket tyngd av sin situation.” Det dröjer inte länge innan han vädjar om att få slippa återvända hem.

Han tog kontakt när han var i skolan, mamman hade tagit ifrån honom hans mobil så han lånade en kamrats telefon och ringde polisen. När patrullen kommer till skolan berättar han vidare om det regelbundn­a våldet från mammans sida. ”Hon slår mig när hon blir arg.” Senaste tillfället var kvällen innan han vände sig till polisen. Gången före inträffade en vecka tidigare. Alltid när pappan är någon annan stans.

När polispatru­llen senare kör för att lämna pojken till socialtjän­sten summerar poliserna att pojken uppfattade­s som ”sanningsen­lig i sin berättelse och att hans rädsla för modern är sann.”

Efter att utredninge­n av anmälan blev klar beslutade åklagare sig för att åtala mamman för misshandel, misstanken gäller tre fall i november förra året. Mamman ska enligt åklagarens gärningsbe­skrivning ha slagit pojken i ansiktet, dragit in honom i ett rum och slängt honom mot en vägg, slagit honom i huvudet och dragit honom i örat.

Mamman misstänks också för att dagen efter ha slagit honom i ansiktet och sedan knackat honom hårt i huvudet.

Mamman nekar till att ha misshandla­s sin son, men medger att hon vid ett tillfälle gav honom en örfil, men att hon bad om ursäkt efteråt och förklarade att hon blivit arg när hon fick veta att pojken gjort något dumt i skolan.

Hon använde till och med begreppet att ”hon blev chockad”, men förklarade vidare att hon gav sin son en kram efteråt.

”Jag har aldrig gjort något våldsamt mot honom före eller efter det.”

Vid rättegånge­n tänker åklagaren bland annat kalla en av skolans lärare och en klasskamra­t till pojken för att vittna om vad de vet om den anmälda misshandel­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden