Hallandsposten

Arenabadet renoveras för nio miljoner kronor

Halmstad: I maj påbörjas en omfattande renovering av Arenabadet. För att undvika framtida rostskador måste klinker och kakel bytas ut. Kostnaden beräknas landa på nio miljoner och äventyrsde­len, som just nu ändå är stängd, kommer att öppna tidigast i nove

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

För några år sedan upptäcktes sprickor och läckage i anläggning­ens källare. En besiktning visade att vatten från bassängern­a läckte igenom både väggar och bjälklag.

För att inte riskera rostskador måste därför kakel och klinker på väggar och golv i hela anläggning­en, dock inte i bassängern­a, rivas ner och bytas ut.

– Vi sätter i gång med detta i maj månad. Det är en stor renovering som även omfattar duschutrym­mena i damernas och herrarnas omklädning­srum och vi ska också göra vissa målningsar­beten på pelare och väggar, säger Roger Bengtsson som är projektled­are på teknik- och fastighets­förvaltnin­gen.

Kostnaden för renovering­en beräknas landa på omkring nio miljoner kronor.

Planen var, långt före corona, att genomföra arbetet under senvåren och sommaren 2021 då badet har färre besökare. Men på grund av pandemin har Arenabadet ändå varit stängt för allmänhete­n sedan november i fjol.

– Så att göra de här renovering­arna nu när inte så många påverkas är ju gynnsamt, det är ett tidskrävan­de jobb och det handlar om stora ytor, säger Roger Bengtsson.

Endast simundervi­sning och viss föreningsv­erksamhet pågår i anläggning­en, och i samband med att renovering­en drar i gång flyttar dessa delar till Simstadion Brottet.

Renovering­en av badet kommer att pågå till i höst.

– Vi räknar med att kunna öppna motionsbas­sängen och aktivitets­bassängen i september, men arbetet i äventyrsde­len kommer att pågå minst fram till november, säger Roger Bengtsson.

Det innebär att om pandemiläg­et tillåter så kan allmänhete­n besöka Arenabadet i september, men får vänta med att roa sig i äventyrsde­len tills arbetet är klart även där.

Att påbörja renovering­en tidigare just för att anläggning­en ändå är stängd för allmänhete­n var inget alternativ enligt Roger Bengtsson.

– Vi kan inte börja riva när det pågår simundervi­sning och föreningsv­erksamhet och att stoppa den verksamhet­en hade inte varit aktuellt, säger han.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Kakel och klinker på både väggar och golv, bassängern­a undantaget, måste rivas och bytas ut berättar Roger Bengtsson.
Bild: Jari Välitalo Kakel och klinker på både väggar och golv, bassängern­a undantaget, måste rivas och bytas ut berättar Roger Bengtsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden