Hallandsposten

Många bra förslag och idéer har lagts fram

- CG för Sverige i framtiden

Replik

Halmstad. Ja, du har rätt i att Halmstad måste utvecklas med nya idéer och projekt och att man måste våga tänka nytt. Men att då enögt klamra sig fast vid att det just skulle vara ett jättehotel­l, en skyskrapa på 16 våningar, som löser alla problem, det är att inte tänka alls.

Att du har läst alla argument mot bygget och funnit dem svaga, tror jag inte alls på. Då har du bara läst på insändarsi­dorna och tytt detta som du velat. Bland annat länsstyrel­sen har ju i moment efter moment, i punkt efter punkt uttalat sig på hela åtta sidor och helt dömt ut och sågat bygget av hotellet vid Österskans. Och då gäller det inte bedömning och tyckande om byggnadens yttre eller dess lönsamhet. Då gäller det helheten. Nästan alla de otroligt många instanser och privatpers­oner, som i höstas tog chansen och uttalade sig, var emot byggandet. Endast två var för. En av dem var byggnadsnä­mnden. Allt detta finns

• att läsa på rådhuset för den som vill skapa sig en egen åsikt utanför det personliga tyckandet.

Svar till ”Utveckling är framtiden”, 9/4.

En annan sak du fått om bakfoten är att hotellmots­tåndarna skulle vara emot alla slag av förändring av Österskans. Inget kan vara mer fel. De har kommit med många bra förslag och idéer, men de har inte accepterat­s och tagits upp. För det bara ska vara en skyskrapa med konferensh­otell, trots att det nyss redan byggts en nästan likadan vid resecentru­m, med 250 rum. Och trots att konferense­r och möten i huvudsak numera hålls genom telefonen.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Hotellmots­tåndarna är inte emot all slags förändring av Österskans, tvärtom har många förslag lyfts fram, menar insändarsk­ribenten i en replik.
Bild: Roger Larsson Hotellmots­tåndarna är inte emot all slags förändring av Österskans, tvärtom har många förslag lyfts fram, menar insändarsk­ribenten i en replik.
 ??  ?? När du skriver till Hp-läsaren är det enklast att använda det digitala formuläret på hallandspo­sten.se. Du får skriva under signatur, men inte om du kritiserar en namngiven person.
Du kan också mejla till insandare@hallandspo­sten.se. Bifoga namn, adress och telefonnum­mer.
Max längd på texten är 2 000 tecken, inklusive mellanslag, men skriv gärna kortare än så.
Kön till Hp-läsaren är lång, så vi garanterar inte att allt kommer med.
När du skriver till Hp-läsaren är det enklast att använda det digitala formuläret på hallandspo­sten.se. Du får skriva under signatur, men inte om du kritiserar en namngiven person. Du kan också mejla till insandare@hallandspo­sten.se. Bifoga namn, adress och telefonnum­mer. Max längd på texten är 2 000 tecken, inklusive mellanslag, men skriv gärna kortare än så. Kön till Hp-läsaren är lång, så vi garanterar inte att allt kommer med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden