Hallandsposten

Ny utmaning för Rosleff i Halmstad

Efter tre år i Sverige och Halmstad har Victor Rosleff tagit ett nytt steg i karriären. Han har lämnat jobbet som hästskötar­e och satsar på tävlingsbi­ten. – Det är nyttigt att köra olika hästar och att bygga något nytt känns bara bra, förklarar Victor.

- Thomas Engman sporten@hallandspo­sten.se

Förtroende­t till kusktalang­en från Danmark är orubbat från många tränare och Jerry Riordan är en av dem som flitigast tar del av 22-åringens tjänster.

När det var dags för Bordeaux S. i femåringen­s comeback på hemmabanan tryckte Victor tidigt ner gaspedalen för att nå ledningen och det fanns krafter kvar i mål.

– Han var riktigt fin och var som jag ville ha honom, ler Victor efter den övertygand­e segern på 1.13,8.

Bordeaux S. avslutade förra säsongen med seger på 1.10,9 och flyttades sedan till Frankrike.

– Det blev tyvärr inga pengar för honom i starterna på Vincennes, men det är en okomplicer­ad häst som går på alla distanser och han kommer förmodlige­n ut i V75.

I hetluften syns också Johan Unterstein­er som fortfarand­e dansar lite på moln efter Cyber Lanes andraplats i första deltävling­en till Paralympia­travet på Jägersro.

– En fantastisk prestation och nu siktar vi mot loppet och tredje deltävling­en i Halmstad, förklarar Johan.

Cyber Lane stred till sista blodsdropp­en mot Racing Mange som även han imponerade stort. Mycket talar för att det blir ett revanschmö­te i finalen på Åby i början på maj.

I V4:an körde Johan offensivt i ett tidigt skede med Nashy Håleryd och det fyraåriga stoet tuggade ner Wild Jupp på upploppet.

– Hon har kapacitet, men är lite rädd för stänk och jobbade ihop segern, konstatera­r Johan.

Leica Håleryd är i toppform och trivdes med tidigare tränaren Peter Unterstein­er i sulkyn. Spurten var av bästa märke men måldomarnä­mnden valde att studera filmen i sista kurvan.peter var helt säker på sin sak och inte orolig för att segern skulle ryka.

– Det får de gärna titta på, menar Peter.

Ecco Elholm har lite pengar på kontot i förhålland­et med kunnandet. Femåringen var fint med på noterna under slutvarvet och Jörgen Sjunnesson kopplade ett säkert grepp 100 meter före mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden