Hallandsposten

Klart för drömfinal efter Hylte/halmstads drama

Han är van vid att avgöra viktiga matcher. Philip ”Pilen” Pettersson blockade in matchbolle­n när Hylte/halmstad tog Sm-guld 2018 – nu höll han sig framme igen och fixade en halländsk drömfinal efter ett makalöst drama i Stockholm. – Gubben i lådan klev fr

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det har inte varit svårt att hitta tändvätska i semifinals­erien mot Sollentuna.

Turerna har varit många och kommentare­rna bitska inför slutspelet.

– Helt ärligt – det är en av de roligaste matcherna som jag har vunnit i karriären. Det känns fantastisk­t att slå ut det här laget som gått ut och sagt att de spelar framtidens volleyboll. Gammal är äldst, myser ”Pilen” minuterna efter att han blockat in matchbolle­n.

Då hade Hylte/halmstad slitits mellan hopp och förtvivlan i ett skiljeset som var allt annat än välspelat. Snarare handlade det om att hålla nerverna i styr och där var hallänning­arna coolast.

Sollentuna ledde med 9–6, men Peter Lundgrens serveserie tog H/H tillbaka in i matchen och när polske servefanto­men Maciej Madej dundrade in ett ess till 13–11 hade gästerna skaffat ett segergrepp.

Därefter klev Philip Pettersson in i handlingen. 29-åringen fick till ett klockrent block på Staffan Blomgrens smash och via superjämna 15–13 tog sig Hylte/halmstad till sin elfte Sm-final.

– Jag hann aldrig tänka så mycket utan det vara bara in och köra, men det var jätteskönt att vi kunde vinna, säger ”Pilen”.

H/h-tränaren Almir Ljutovac nickar instämmand­e:

– När vi låg under i femte och tog timeout sa vi till varandra att Sollentuna kommer att skaka. De vann grundserie­n och har all press på sig. Det känns jätteskönt att vi vann och slapp att åka hit för en ny match om två dygn.

Nu väntar Sm-final mot Falkenberg med början på bortaplan till helgen.

– Jag tycker att båda lagen är välförtjän­ta av att vara i final. Falkenberg har vuxit efter jul, men vi har hemmaförde­l och har 2–0 i matcher på dem under säsongen. Det är en drömfinal som kommer att avgöras på sjukt små marginaler, tror Ljutovac.

”Pilen” tycker det är synd att det blir utan publik i finalen.

– Jag tror att det kommer bli roliga matcher med mycket pang-pang-volleyboll. Kan vi hålla i vårt spel med bra servetryck och mottagning, ja, då blir vi farliga, tror han.

Något firande av finalplats­en blir det inte för matchhjält­en.

– Nej, vi käkar väl någon sliten hamburgare på vägen hem i natt. Sedan ska jag jobba i morgon så det lär inte bli många timmars sömn.

 ?? Bild: Robert Boman ?? Philip ”Pilen” Pettersson blev stor hjälte när han avgjorde mot Sollentuna i Sm-semifinale­n efter en riktig rysare i Stockholm.
Bild: Robert Boman Philip ”Pilen” Pettersson blev stor hjälte när han avgjorde mot Sollentuna i Sm-semifinale­n efter en riktig rysare i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden