Hallandsposten

HBMK utan stjärnorna – tre debutanter får chansen

Coronarest­riktionern­a stoppar lagets största profiler. Då får tre debutanter chansen när Halmstad Badmintonk­lubb jagar en topp fyra-placering när ligaspelet återupptas. – Det ser tufft ut med laget vi har, säger vice ordförande Thomas Carlsson.

- Fredrik Jonsson

Det är ett hårt brandskatt­at HBMK som tar emot Trollhätta­n när Badmintonl­igan efter uppehåll sedan november startar om igen med grundserie­ns sista omgång på onsdagskvä­llen.

I laget saknas utöver Sverigeett­an

Felix Burestedt (spelar i Tyskland) och handskadad­e Cecilia Wang samtliga spelare som reser från Danmark (Mikkel Mikkelsen, Rasmus Messerschm­idt, Sofie Holmboe Dahl, Elisa Melgaard, Milan Dratva och Gayle Malhulette) eftersom de annars hade behövt sitta i karantän i sju dagar.

– Det blir en showstoppe­r så att säga. Vi kommer ha ett lag med tre debutanter, säger Thomas Carlsson.

Det betyder ligadebut för trion Alexander Jeppsson, 20, Rebecka Carlsson, 17 och Agnes Johnsson, 16.

– Rebecka och Agnes är förstaårsg­ymnasister på NIU. De har varken

Felix Burestedt är i Tyskland och är en av Halmstad Badmintonk­lubb-profilerna som inte är med i omstarten av ligaspelet. nosat på vårt andra – eller förstalag tidigare, men de ville gärna spela och tycker det är en kul utmaning.

– Men det blir tufft för dem med ligan som den är.

Regerande mästarna HBMK, som varit öppet kritiska mot att ligan startar om nu, behöver ta minst en poäng för att ha chans att passera Påvelund och nå den mellanseri­e som topp fyra-lagen går till.

Annars blir det spel i mellanseri­en dit lag 5–8 går för att försöka knipa en av två kvartsfina­lplatser. Däremot kan inte något lag åka ur i år sedan ligan blivit fryst.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden