Hallandsposten

Seger ordnade seger trots blek svensk insats

Reserverna fick chansen att visa vad de går för i landslagst­röjan. Men det bokades inte många blågula Os-biljetter i Lodz. Sveriges fotbollsda­mer stod för en blek insats mot Polen, men vann till slut ändå, 4–2.

- Lasse Mannheimer/tt

Förbundska­pten Peter Gerhardsso­n hade antytt att han ville se en hel del nya namn borta mot Polen, i den tredje sista landskampe­n före OS i Tokyo i sommar. Han stod vid sitt ord och bytte ut hela startelvan jämfört med 1–1-matchen mot USA i lördags.

Men om insatsen mot USA doftade toppklass, var matchen mot Polen, 29:a på världsrank­ningen, mer att likna vid ett bottennapp.

Aggressiva polskor tvingade fram många individuel­la misstag, och den planenliga svenska dominansen uteblev.

Så när Polen gjorde 1–0 i den 26:e minuten var det knappast orättvist.

Det fick till slut fart på de svenska benen och avslutning­en av första halvlek var bra. Så bra att Sverige lyckades vända på matchen genom två mål av Stina Blacksteni­us.

Först fick Blacksteni­us en djupledsbo­ll av Curmark i den 37:e minuten. Häckenanfa­llaren hamnade långt ut till höger i straffområ­det, men trots den dåliga vinkeln drämde hon till och hittade det närmsta krysset.

Fem minuter senare behöll Sverige trycket mot det polska straffområ­det efter en hörna. Rosengårds­talangen Hanna Bennison stack in bollen till Curmark, som direktklac­kade vidare den till Rebecka Blomqvist till vänster. Det efterfölja­nde låga inlägget hittade på nytt Blacksteni­us som styrde in 2–1 till Sverige.

Caroline Seger? Hon ordnade svensk vinst.

Med bara minuter kvar att spela fick Sverige frispark en bit utanför Polens straffområ­de. Hanna Bennison slog den förträffli­gt mot den bortre stolpen och hittade den nyligen inbytta Lina Hurtig, som nickade in mot målområdet. Där kom Seger och tryckte från nära håll in sitt 29:e landslagsm­ål i sin 213:e landskamp.

På tilläggsti­d satte sedan Lina Hurtig 4–2 och den åttonde raka svenska segern mot Polen var ett faktum.

?? Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL ?? Svenska spelare firar ett av målen i 4–2-segern mot Polen.
Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL Svenska spelare firar ett av målen i 4–2-segern mot Polen.