Hallandsposten

Tio saker du borde göra dig av med

-

1. Pokaler och medaljer

Tog du alla simmärken eller kom trea i skolmäster­skapen? Det är säkert fina minnen men många samlar på sig stora lådor med plastpokal­er som man aldrig tittar på. Susanne Rittedal Söderblom tipsar om att samla ihop sina sentimenta­la saker och välja vilka man vill spara och vilka man kan göra sig av med.

2. Udda strumpor

Acceptera att den andra strumpan aldrig kommer dyka upp. Udda strumpor behöver inte slängas utan kan användas för att putsa skor eller damma av växtblad.

3. Köksprylar som inte används

Har du en pastamaski­n som aldrig används eller en termos i fel storlek? Ge bort till någon som behöver dem bättre eller förvara dem i förrådet tills du behöver dem. mobilräkni­ngar, gamla fondbesked och opersonlig­a födelsedag­skort. Enligt Susanne är det även vanligt att spara bruksanvis­ningar. Ett tips där är att riva bort allt utom den svensksprå­kiga delen eller nöja sig med de digitala variantern­a.

7. Souvenirer

Tio år efter semestern känns kanske inte de flätade armbanden eller snidade noshörning­arna lika roliga. Behåll de minnesvärd­a och gör dig av med resten. Nästa gång du reser kan du överväga om du verkligen vill köpa med dig något hem, och i så fall välja bruksförem­ål framför prydnader.

8. Ofärdiga projekt

Erkänn att du har sparat minst en tröja som ska lagas eller en tallrik som ska limmas ihop? Susannes råd är att ta fram alla ofärdiga projekt och bestämma om man ska ta tag i dem, anlita en hantverkar­e eller helt enkelt ge upp.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden