Hallandsposten

Ny ägare tar över Ulvereds hjorthägn

Mästocka: Ulvereds hjorthägn har fått en ny ägare. Det blir Tommy Svensson som kommer att driva anläggning­en vidare i samma anda som tidigare. Samtidigt tänker han även att satsa på fiske.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Laholm: Efter över 30 år lämnar Elisabet och Birger Ekdahl över stafettpin­nen till Tommy Svensson. ”Det är en ära att få driva anläggning­en vidare in i framtiden”, säger Ulvereds hjorthängs nye ägare.

– Affären blev klar för ett tag sedan och jag är väldigt nöjd. Ulvereds hjorthägn har funnits i över 30 år och det är en ära att få driva anläggning­en vidare in i framtiden, säger Tommy Svensson.

Han är en erfaren entreprenö­r. Han driver sedan tidigare Camp Mayfly, som innefattar fyra fiskecampe­r i Norrefors, Bondemölla, Ekdala Ström och Kosta samt tre fiskodling­ar i Bergfors, Norrefors och Bondemölla.

Nu kan Tommy Svensson lägga till Ulvereds hjorthägn på sin karta.

– Min avsikt med Ulvereds hjorthägn är att kombinera den fina maten med lite fiske. Jag har därför ansökt om att få bygga tio stugor på området och bygga ställplats­er för husbilar och husvagnar.

– Själva fisket kommer inlednings­vis att bedrivas i de befintliga dammarna men vi har även planer på att ha strömmande vatten i framtiden. I övrigt har han inga planer på att ändra på ett vinnande koncept.

– Gästerna kommer definitivt att känna igen sig. Jag kommer att förvalta Elisabets och Birgers arv efter bästa förmåga, säger han.

Elisabet och Birger Ekdahl är nöjda med försäljnin­gen.

– Tommy är precis den köpare som vi letade efter. Han är en entreprenö­r som har många järn i elden. Han har många bra tankar om hur anläggning­en kan utvecklas i framtiden samtidigt som han tänker bevara kärnan i verksamhet­en, säger Elisabet.

Känns det vemodigt att lämna ert livsverk efter drygt 30 år?

– Nej, faktiskt inte. Vi har utvecklat anläggning­en så mycket vi har kunnat och nu är det dags för nya krafter att ta över. Vi tror inte minst jättemycke­t på hans idé att bygga fler boenden på området och att erbjuda fler upplevelse­r.

– Det är ett sätt att få fler människor att stanna en längre tid. Hur planerar ni att fördriva tiden som pensionäre­r?

– Det blir absolut inga problem. Vi har fyra barnbarn och ett femte är på väg. Dessutom får vi tid över att förkovra oss i andra saker. Jag har till exempel planer på att börja läsa spanska. Det allra bästa med att vara pensionär är att vi inte längre behöver ha några tider att passa.

– Nu ser vi fram mot vår första hela lediga sommar sedan vi startade anläggning­en i början av 90-talet. Den ska vi försöka ta tillvara på, säger Elisabet Ekdahl.

Tommy Svensson tar över anläggning­en den 3 juni.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? tommy svensson brinner för fiske. Nu har han planer på att bedriva fiske i de befintliga dammarna inne i hjorthägne­t.
Bild: Privat tommy svensson brinner för fiske. Nu har han planer på att bedriva fiske i de befintliga dammarna inne i hjorthägne­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden