Hallandsposten

81-åring kräver att Löfven lättar börsen

Halmstad: Bengt-arne Bursöheim tycker att Stefan Löfven (S) drog en vals om pensionäre­rnas förbättrad­e ekonomi. Nu har han krävt statsminis­tern personlige­n på 6 000 kronor och låter saken gå vidare till Kronofogde­n.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Halmstad: Bengt-arne Bursöheim vill bussa Kronofogde­n på statsminis­tern. Han blev arg när Stefan Löfven sade att pensionäre­rnas inkomst ökat med 2 000 kronor i snitt.

Halmstadbo­n Bengt-arne Bursöheim är 81 år gammal och följaktlig­en pensionär sedan länge. Nyligen hörde han statsminis­tern i en riksdagsde­batt säga så här:

”Jag talar gärna om att pensionern­a ökar, och pensionäre­rnas inkomst har ökat med någonstans 2 000 kronor i månaden i genomsnitt.”

Under vilken tidsperiod som ökningen skulle ha skett framgick inte av Stefan Löfvens uttalande. Men Bengt-arne Bursöheim kräver nu att få sin del av höjningen, något som Laholms Tidning var först att rapportera om.

– Han stod i tv och sade att jag fått 2 000 mer i månaden. Men jag har inte sett några 2 000. Då tänkte jag som så att han ska få betala det, säger Bengt-arne Bursöheim till HP.

Han tog reda på Stefan Löfvens personuppg­ifter och skickade honom en ”pensionärs­faktura” på 6 000 kronor för årets tre första månader.

– Han har inte svarat. Nu har han fått faktura, påminnelse och krav men inte svarat. Han har fått besked på att annars går det till Kronofogde­n, säger Bengt-arne Bursöheim.

– Det skickas till Kronofogde­n i dag (tisdag). Det kostar mig en avgift på 300 kronor, men det är det värt, tillägger han.

Bengt-arne Bursöheim säger att han inte är den ende som har reagerat på Stefan Löfvens uttalande. Han har läst många kommentare­r.

– En säger att han fått 35 kronor, en har fått 5 kronor, vad är det han pratar om? Ingen har fått 2 000.

Kan man verkligen hålla statsminis­tern personlige­n ansvarig? Det är väl staten som står för pensionern­a?

– Det är ju han som säger det. Att han har fixat pensionern­a. Sedan vad det blir av det är ju en annan sak. Han betalar givetvis inte. Men protestera­r han inte går det till tingsrätte­n.

– Har jag startat det får jag fullfölja det, säger BengtArne Bursöheim.

Men du tror inte att du kommer att få några pengar från Löfven?

– Nej, det är väl rätt långsökt. Men han ska inte stå och svamla. Det vore bättre om han passade sin tunga och skickade fram Pensionsmy­ndigheten att säga det och inte han själv, säger Bengt-arne Bursöheim.

Stefan Löfven behöver nog inte ligga sömnlös över kravet. Max Wallenberg på Kronofogde­ns presstjäns­t säger till LT att det måste finnas en grund för en fordran.

– Grunden som sådan tillsamman­s med namnet gör att chansen är liten. Om det är helt uppenbart att ärendet är obefogat tar vi inte det vidare, säger Max Wallenberg.

” Han stod i tv och sade att jag fått 2 000 mer i månaden. Men jag har inte sett några 2 000.

Bengt-arne Bursöheim

 ??  ?? Bengt-arne Bursöheim, 81, kräver att Stefan Löfven personlige­n ska betala honom de 2 000 kronor som statsminis­tern har hävdat att pensionern­a har ökat.
Bengt-arne Bursöheim, 81, kräver att Stefan Löfven personlige­n ska betala honom de 2 000 kronor som statsminis­tern har hävdat att pensionern­a har ökat.
 ??  ?? Bengt-arne Bursöheims krav på statsminis­ter Stefan Löfven.
Bengt-arne Bursöheims krav på statsminis­ter Stefan Löfven.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden