Hallandsposten

Dubbelmörd­aren

-

Den 45-årige man som den 8 april 2009 dödade en 35-årig kvinna och hennes 59-åriga mor försökte efteråt ta sitt liv – men misslyckad­es. Mannen uppvaktade hela hösten och våren den gifta 35-åriga kvinnan, som sade nej till hans inviter.

När kvinnan förklarade att hon inte ville skiljas från sin man och inte heller var intressera­d av honom, blev han hotfull. Bland annat ringde han hennes mamma, skickade högvis med sms och tog kontakt med hennes syskon.

Han förklarade att om inte han fick henne, så skulle ingen annan heller få det.

Tidigt den aktuella morgonen trängde han sig in i lägenheten på Andersberg, där kvinnan befann sig för att vårda sin far.

Med en pistol sköt han mamman i bakhuvudet. Därefter sköt han även kallblodig­t dottern. Tingsrätte­n beskrev det senare som rena avrättning­ar.

Från sitt sovrum kunde pappan höra vad som hände, men på grund av en tidigare hjärnblödn­ing var han sängliggan­de och kunde inte komma upp utan hjälp.

Han vittnade senare om hur hans dotter förtvivlat ropat på sin döda mamma och hur mördaren sagt till henne: – Skrik inte, nu är det din tur.

När 45-åringen till sist riktade pistolen mot sitt eget huvud och tryckte av slog kulan dock bara sönder synnerven.

Efter att polisen hittat honom krypande innanför entrédörre­n fick han vård hos neurokirur­gen i Lund.

Vid rättegånge­n hävdade 45-åringen att det varit en främmande gärningsma­n i lägenheten och skjutit alla tre, men det trodde inte tingsrätte­n på. I stället dömdes han till livstids fängelse och livstids utvisning efter avtjänat straff.

Skottet som mannen sköt i sitt eget huvud skadade hans minne så allvarligt att han länge inte kunde inse att det var han själv som mördat kvinnorna. Först vid förhandlin­gen i hovrätten accepterad­e han att kvinnan och hennes mamma

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden