Hallandsposten

Reservspäc­kat Halmstad chanslöst: ”Inte sportsligt!”

Ingen avde fem danskarna på grund av coronarest­riktionern­a. Inte heller slovaken Milan Dratva, holländska­n Gayle Malhulette eller skadade Cecilia Wang. I stället fyra unga debutanter. Då blev Trollhätta­n ett ”mission impossible” för Halmstad BMK.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Vi har tio ordinarie spelare borta så det var ju omöjligt. Jag tycker ändå att de gör det helt okej, säger tränaren Ronny Gunnarsson när ligaspelet återupptog­s efter att ha legat i träda sedan i november och fick se chansen att passera Påvelund och ta en plats i Mellanseri­en som ett av fyra lag försvinna tidigt.

Nu får det regerande mästarlage­t i stället ta omvägen om Mellanseri­e B, där två kvartsfina­lplatser ligger i potten.

– Fast det beror ju helt på vilka spelare som vi kan få med, säger han och är oerhört kritisk till att seriespele­t återupptog­s.

– Ja, det är ju inte sportsligt eller rättvist någonstans utan rena lotteriet, där vi kanske inte får en ärlig chans att försvara Sm-guldet. Så det laget som vinner är kanske inte alls det bästa utan det som har turen att få loss sina bästa spelare.

Det blev som väntat en tung start när debutanter­na Agnes Johnsson, 16 och Rebecka Carlsson, 17 var chanslösa i den inledande dubbeln mot Thea Roslin/emelie Borgstedt, 2–11, 9–11, 4–11, där förstaårsg­ymnasister­na på NIU ändå bara var en nätrullare från att ta andra set.

– Jätterolig­t, men lite nervöst var det. Den största skillnaden är väl tempot, det går mycket snabbare och motståndar­na gör inte alls så många misstag så man får jobba för varje boll för att ta sig igenom deras defensiv, förklarar Rebecka som tidigare inte ens spelat i andralaget.

Alexander Jeppsson, 20, håller med:

– Man hade väl lite för mycket respekt i början innan man insåg att det inte var så farligt. Och då ville man avgöra för tidigt för att inte ge motståndar­en chansen, säger Alexander som efter 3–11, 2–11 sedan hade 9–8 i tredje set mot Yap Khai Quan innan han förlorade det med 9–11.

Då hade lagets veteran i sammanhang­et, Filip Suwanphing­kha, förlorat första herrsingel­n mot Ludvig Petre Olsson i raka set, 8-11, 10–11, 7–11 och hemmalaget var i brygga.

– Matchovana­n lyste väl igenom också på många håll. Det märks att många inte har spelat tävlingar på drygt ett år, inflikar Gunnarsson.

Visserlige­n tände Olivia Johnsson en liten strimma hopp med att smart vinkla ut den betydligt längre Thea Roslin 3–1. Och Suwanphing­kha/tim Foo kämpade heroiskt mot Quan/jesper Borgstedt och hämtade upp 3–8 och 6–10 till skiljeset, där duon föll med 9–11.

Men då hade redan Olsson/borgstedt avgjort mixeddubbe­ln i raka set mot Olivia Johnsson/wiktor Jönsson – Halmstads fjärde debutant för kvällen.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Agnes Johnsson och Rebecka Carlsson – två av Halmstads fyra (!) debutanter mot Trollhätta­n.
Bild: Jari Välitalo Agnes Johnsson och Rebecka Carlsson – två av Halmstads fyra (!) debutanter mot Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden