Hallandsposten

Liv Jagrell från Laholm är aktuell i ny Em-låt

- Malin Kardell maka@hallandspo­sten.se 010-471 51 44

Om exakt två månader spelar det svenska herrlandsl­aget i fotboll sin första match i sommarens EM. Inför det släpps nu låten ”Nu jävlar!” – en mästerskap­slåt för rockälskar­e. En av artisterna är laholmaren Liv Jagrell. – Det här var en kul grej och för en gångs skull, tycker jag att det var en bra låt.

I sommar väntar fotbolls-em för herrar. Samtidigt fyller hårdrockst­idningen Sweden Rock Magazine 20 år, vilket de valt att fira med den inofficiel­la Em-låten ”Nu jävlar!” som släpptes i går, den 14 april.

Medverkar i låten gör bland annat hårdrockar­en från Laholm – Liv Jagrell, 40.

– Jag känner Björn Strid, som har skrivit låten, och blev tillfrågad om att vara med. Som det är nu, så blir man som musiker eller artist jätteglad när man får göra någonting. Och musik kan man ju faktiskt spela in och göra. Det här var en kul grej och för en gångs skull, tycker jag att det var en bra låt. Sen tycker jag att det är lite extra kul att Björn sjunger på skånska, säger Liv Jagrell.

Även Liv själv sjunger sina bitar i den nya låten på dialekt. Hon brukar inte sjunga på svenska, men för henne föll det naturligt med de halländska raspigt rullande r:en.

– Jag har egentligen aldrig sjungit på svenska förrän jag spelade in det här. När jag sjöng in så hade jag ju Björns sång att utgå ifrån – så att jag skulle lägga mig rätt. Eftersom han sjöng på skånska så var det lätt att bara hänga med, säger hon och fortsätter:

– Men sen insåg jag att dialekten kommer fram på ett annat sätt när jag väl sjunger. På engelska har jag ju inte min halländska dialekt. Jag tror inte att jag skulle kunna sjunga en svensk låt utan att sjunga den på dialekt – för då kommer ju dom här r:en fram och så.

Låten ”Nu jävlar!” skiljer sig från de flesta mästerskap­slåtar, i och med att den ingår i genren metalrock. Något Liv Jagrell tror kommer uppskattas av de som växt upp med hårdrock.

– Jag tror framför allt att den äldre generation­en som är uppvuxna med mer rockmusik kommer att uppskatta den här typen av mästerskap­slåt. Sen får vi se hur den tas emot av den yngre fotbollspu­bliken, det är svårt för mig att veta vad de kommer tycka, säger hon.

– Det är ju en bra låt att heja med. Sen är det kul att få skrika lite ”Nu jävlar!” i den här situatione­n som vi befinner oss i just nu också, så låten kan ju passa in av olika anledninga­r.

Musiken har varit en del av Liv Jagrell under många år. Hon var bara 14 år när hon startade sitt första rockband, Sisters of Kali. Idag sjunger hon i bandet Liv sin, som hon startade 2016.

Förutom att du är aktuell nu med denna inofficiel­la Em-låten, har du några andra planer med musiken nu framöver?

– Ja, jag och mitt band håller på att arbeta på vår nästa skiva, som vi tänker att vi även ska spela in under detta året. Just nu är vi i låtskrivar­fasen, men vi har faktiskt bokat en studio i sommar för att kunna spela in den. Sen är tanken att den ska släppas under nästa år.

 ?? Bild: Tallee Savage ?? En mästerskap­slåt för rockälskar­e. så beskrivs ”Nu jävlar” som släpps inför sommarens fotbolls-em. ” Jag tror framför allt att den äldre generation­en som är uppvuxna med mer rockmusik kommer att uppskatta den här typen av mästerskap­slåt”, säger laholmaren liv Jagrell som är med och sjunger.
Bild: Tallee Savage En mästerskap­slåt för rockälskar­e. så beskrivs ”Nu jävlar” som släpps inför sommarens fotbolls-em. ” Jag tror framför allt att den äldre generation­en som är uppvuxna med mer rockmusik kommer att uppskatta den här typen av mästerskap­slåt”, säger laholmaren liv Jagrell som är med och sjunger.
 ?? Bild: Tallee Savage ?? liv Jagrell sjunger i vanliga fall på engelska, men fick nu chansen att ta ton på svenska – och med dialekt. ”Jag insåg att dialekten kommer fram på ett annat sätt när jag väl sjunger”, säger liv.
Bild: Tallee Savage liv Jagrell sjunger i vanliga fall på engelska, men fick nu chansen att ta ton på svenska – och med dialekt. ”Jag insåg att dialekten kommer fram på ett annat sätt när jag väl sjunger”, säger liv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden