Hallandsposten

Ana Diaz fyrfaldigt nominerad till årets Grammisgal­a

Ana Diaz stärker sina prischanse­r när Grammisgal­an presentera­r fler nominering­ar. Grammischa­nserna ökar också för den kontrovers­ielle rapparen Yasin.

- Oskar Carlsson/tt

Ana Diaz nominerade­s under tisdagen i kategorier­na årets pop och årets textförfat­tare. När Grammisgal­an nu offentligg­ör de nominerade i ytterligar­e sju kategorier har Diaz prischans även i kategorier­na årets album och årets kompositör.

Därmed har Ana Diaz så här långt flest nominering­ar inför årets Grammisgal­a. Albumet som har lett fram till de fyra nominering­arna skrev Diaz under en tid då hon upplevde både sorg och utmattning.

– ”Tröst och vatten” kretsar mycket kring sorg. Det blev ett litet ledset album, säger Ana Diaz.

Även Ane Brun kan glädjas åt fler Grammischa­nser. Likt Ana Diaz kan hon kamma hem priser i kategorier­na årets album och årets kompositör. Under tisdagen nominerade­s Ane Brun även i kategorin årets alternativ­a pop.

En annan som sticker ut inför årets Grammisgal­a är Mona Masrour. Det unga stjärnskot­tet är nominerad till priserna i årets soul/ rnb och årets textförfat­tare.

Den kontrovers­ielle rapparen Yasin inkasserar ytterligar­e nominering­ar, i kategorin årets album för sina två album ”98.01.11” och ”More to life” och i kategorin årets hiphop. I den senare kategorin tävlar han mot Bennett, Guleed, Jireel och Zacke.

Yasin står åtalad för stämpling till grovt brott och är frihetsber­övad sedan årsskiftet. Precis som i debatten runt P3 Guld-galan, där Yasin prisades, handlar snacket inför Grammisgal­an om huruvida det är rätt att nominera honom.

Ifpi Sverige, som arrangerar Grammisgal­an, förklarade i ett skriftligt uttalande på tisdagen varför organisati­onen valt att nominera Yasin till galans priser.

”Det betyder förstås inte att Grammis på något sätt sympatiser­ar med kriminella gärningar men att vi anser att den konstnärli­ga prestation­en måste kunna bedömas utan hänsyn till det eventuella brott personen misstänks för.”

På torsdagen presentera­s de Grammisnom­inerade i de sista sju kategorier­na, däribland den tunga kategorin årets artist.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg ?? Ana Diaz kan glädjas åt ytterligar­e två nominering­ar.
Bild: Fredrik Sandberg Ana Diaz kan glädjas åt ytterligar­e två nominering­ar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden