Hallandsposten

Hammers säsong över – men inte Johanssons

I tisdags startade den allsvenska kvalserien medan säsongen tog slut redan för snart två veckor sedan för Halmstad Hammers. Då kan man tycka att tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson går in i en något lugnare period. Glöm det!

-

Säsongen är slut för Halmstad Hammers. Men för tränaren Fredrik Johansson har den nya startat, samtidigt som han planerar för Sommarhock­ey-skolan och inte minst – försöker ta hand om sig själv.

Från det att han tar sin dagliga morgonprom­enad klockan 05.30 (!) till att han är på plats på kansliet strax efter 08.00 är tidsschema­t fyllt fram till bortåt klockan 18 på kvällarna.

Och när han kommer hem till villan på Vallås och slår sig ner i tv-soffan blir det – ishockey...

– Jo, så är det faktiskt just nu med play in, play off, play out, slutspel och allt vad det heter i allt från Hockeyetta­n upp till SHL, skrattar Johansson.

– Men det blir mycket hockey just nu. Dels för att titta spelare som kanske skulle kunna vara aktuella för vår del, dels för att förkovra mig själv i mitt ledarskap, säger ”Fredda”.

Fast på en punkt hinner ”Fredda” med mer under off-season än mitt under brinnande seriespel.

Sig själv.

Därför blir morgonprom­enaden på bortåt en bortåt en timme, även ett pass i gymmet efter lunch.

– Det är för min egen skull, min egen hälsa. Jag måste må bra själv för att orka ha drivet, ge allt för laget.

Då är Fredrik uppe med tuppen och kan rasta familjens hundar, shih tzu-duon och mor och dotter Hulda och Molly.

Eller inte...

– Nähä du! När jag går ut så tidigt på morgonen är det inte lönt att väcka hundarna. De ligger och snarkar och morrar om de inte får sova vidare. Så får jag sällskap är det med en granne i bland, skrattar han.

– Under säsongen blir det sena nätter och mycket skräpmat, pizza och sånt, i samband med bortamatch­erna. Då hinner man inte med sig själv på samma sätt för kommer du hem klockan två på natten efter en bortamatch mot Tranås är det inte lätt att kliva upp bara några timmar senare. Det snöpliga uttåget ur play in-spelet i två raka matcher mot Visby/ Roma svider fortfarand­e.

– Ja, det var fruktansvä­rt tungt. Vi gick in i play in-spelet efter en bra vår och fem raka segrar medan Visby hade fem raka förluster. Men play in och play off är något helt annat, vinna eller försvinna, och den tuffheten hade inte vi.

I stället blev det bara – tomt. – Från att det hade varit oerhört intensivt med alla flyttade matcher med matcher nästan varannan dag var det plötsligt ingenting. Så vi valde att lägga ner säsongen direkt.

Men redan den 3 maj startar försäsonge­n inför 2021/22 med barmarks- och fysträning.

– Då ska vi ha hunnit prata med alla spelare i truppen och även vara igång med kontraktss­krivningen inför nästa säsong.

Hammersträ­naren har redan nu också gjort en grov sammanstäl­lning av säsongen som gick, vad som var bra och dåligt och vad som krävs för att ta nästa steg.

” ”När jag går ut så tidigt på morgonen är det inte lönt att väcka hundarna. Då morrar de.”

Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Halmstad Hammers

– Vi var för naiva, släppte in för många enkla mål och hade inte samma ödmjukhet jämfört med med året innan när vi nådde Hockey-ettanfinal­en och var väldigt discipline­rade och spelade med hög fart.

– Sedan blev det en väldig ruljans på spelare som av olika anledninga­r, skador eller flyttar, försvann eller kom. Där hade vi i fjol i princip samma trupp så kontinuite­t är enormt viktig.

– Därför tittar jag nu också på vad

 ??  ??
 ??  ?? Fredrik ”Fredda” Johansson på promenad med shih tzu-duon Hulda och Molly. Men på den tidiga morgonprom­enaden klockan 05.30 får han gå ensam – då sover hundarna...
Fredrik ”Fredda” Johansson på promenad med shih tzu-duon Hulda och Molly. Men på den tidiga morgonprom­enaden klockan 05.30 får han gå ensam – då sover hundarna...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden