Hallandsposten

Dagismorde­t

-

Enligt irakisk lag och muslimsk tradition var inte skilsmässa­n på riktigt, förklarade den 47-årige mannen vid rättegånge­n där han stod åtalad för att ha mördat sin ex-fru på Andersberg.

Den var den 9 augusti 2006 som polisen fick larm om att en kvinna hittats knivhuggen till döds på parkeringe­n utanför förskolan Smörblomma­n. Flera vittnen hade sett hur en mörk BMW kört runt flera varv där innan en blödande kvinna knuffades eller föll ut ur bilen. Bilen försvann därefter i hög fart.

Den kunde senare stoppas på E 6 i trakten av Falkenberg och det visade sig att föraren var offrets exmake och pappa till hennes två vuxna barn. Under polisutred­ningen mot mannen kom det fram att mannen flyttat till Irak efter deras skilsmässa och att kvinnan senare träffat en ny man som hon gift om sig med. Men när 47-åringen fick se ett foto av kvinnan ihop med mannen reste han tillbaka till Sverige, köpte några fiskekniva­r och körde till Halmstad.

I domstolen hävdade 47-åringen att han bara ville reda ut hur det låg till, men att kvinnan då ska ha tagit en av hans knivar ur handskfack­et och attackerat honom. Hans version var att han då greppat en annan kniv och använt den i självförsv­ar.

Den tekniska utredninge­n visade dock att bara en kniv använts och att hans skador på händerna verkade självförvå­llade – medan kvinnan hade tydliga avvärjning­sskador – samt att det dödliga hugget måste ha skett när kvinnan låg på marken utanför bilen.

Ett vittne hade också sett från sin lägenhet hur mannen sprang efter kvinnan när hon lämnade bilen och högg sex–sju gånger mot henne, innan han gick tillbaka till bilen och körde därifrån.

Tingsrätte­n höll med åklagaren Margareta Bong om att det inte fanns några förmildran­de omständigh­eter. Domen om livstids fängelse stod sig även i hovrätten.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden