Hallandsposten

Tvist om var skolans coronastöd behövs mest

- Lennart Hildingsso­n

Hylte: Var behövs skolans extra covidpenga­r bäst? Hos de elever och klasser som fått jobba på distans, tycker opposition­en. Det är bättre att fördela dem proportion­ellt så att alla elever tar del av lika mycket, enligt den politiska majoritete­n i Framtid Hylte.

Hylte kommun har fått en dryg miljon av staten för att mildra verkningar av coronan inom skola och undervisni­ng. Vid kommunstyr­elsens möte tidigare i veckan togs beslutet att sprida pengarna till de olika verksamhet­erna utifrån hur många elever man har, ända ned till förskolekl­assnivå. Det innebar att grundskola­n nu fått, grovt räknat, tre fjärdedela­r av pengarna.

Den borgerliga opposition­en tyckte dock att de elever som i praktiken drabbats värst, och med det menade man de som skickats hem för distansund­ervisning, i större grad behövde stärkas. Det skulle innebära att vuxenunder­visningen och i viss mån gymnasieut­bildningar­na i Hylte i stället skulle ha fått, lika grovt räknat, hälften av pengarna – alltså dubbelt så mycket som det blev.

– Det finns exempelvis elever som tvingas göra ett fjärde gymnasieår, eftersom de inte klarat sina kurser. Det skulle behövts ett bättre stöd till dem, säger Anna Roos, Centerpart­iets gruppledar­e.

– Coronapand­emin har slitit på alla verksamhet­er, försvarar Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande, det beslut som man tog i tisdags.

” Det finns exempelvis elever som tvingas göra ett fjärde gymnasieår, eftersom de inte klarat sina kurser. Det skulle behövts ett bättre stöd till dem.

Anna Roos (C)

 ?? Bild: Privat ?? Örnaskolan­s högstadiee­lever, drabbades särskilt då coronopand­emin bröt ut, genom att lunchserve­ringen sköttes under en samtidig köksombygg­nad. Det blev extra trångt i matsalen.
Bild: Privat Örnaskolan­s högstadiee­lever, drabbades särskilt då coronopand­emin bröt ut, genom att lunchserve­ringen sköttes under en samtidig köksombygg­nad. Det blev extra trångt i matsalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden