Hallandsposten

Det knepiga vårvädret bjuder på sol och regn

Halland: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men den som väntar på vårvärme får ha tålamod ett tag till då helgen bjuder på både sol och regn.

- Amanda Pettersson ap@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

För bara några dagar sedan möttes Halland av ett oväntat snöfall, men varmare väder blev det någon dag senare när solen valde att kika fram.

Enligt en rent meteorolog­isk definition har Halland egentligen vår sedan ett bra tag tillbaka och visst finns det kanske vårvärme i sikte. Men först blir det regn.

– Under natten till lördag kan det komma en del regn som sedan ska passera västerut. Regnmolnen kan dröja kvar under förmiddage­n på lördagen, men på eftermidda­gen blir det en del sol.

Söndagens prognos är svårare att förutspå då detaljerna inte är lika säkra, betonar Sofia Söderberg.

– Det ser ut att kunna bli en del moln och skurar som ligger strax söder om Halmstadtr­akten på söndag, berättar hon och kommer med ett något gladare besked:

– Det blir trots allt rätt så höga temperatur­er som ligger runt 15 grader på både lördag och söndag, men fortsatt stundvis molnigt. Det är mindre blåst än i vanliga fall så det kan upplevas som varmare. Behöver vi oroa oss för ännu ett snöväder?

– Nätterna är kyliga och det väntas sjunka ner runt nollan. Natten mot lördag kan det bli regn så det skulle det kunna vara lite inslag av blötsnö, men inte som vi har haft tidigare.

Sofia Söderberg kan trots prognoser om nollgradig­a temperatur­er och eventuell nattlig blötsnö försäkra oss om att det är varmare luft på intåg, men att våren är oberäkneli­g.

– Särskilt i april är det här inget ovanligt, säger hon.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Vem längtar inte efter värmen och att få ta sig ett dopp i det blå. Tyvärr lär det dröja i alla fall om man inte gillar kallbad.
Bild: Roger Larsson Vem längtar inte efter värmen och att få ta sig ett dopp i det blå. Tyvärr lär det dröja i alla fall om man inte gillar kallbad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden