Hallandsposten

Expojkvän åtalas efter överfall på efterfest

Mellbystra­nd: En grupp unga män rusade in på en privat efterfest i Mellbystra­nd och startade slagsmål. En 22-åring åtalas nu för att ha misshandla­t fyra av festdeltag­arna.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Polis och ambulans larmades till bostadsadr­essen vid tretiden på natten den 29 september 2019.

Ett gäng på fem till tio personer, uppgiftern­a varierar, hade rusat in i villaträdg­ården. Vännerna som hade efterfest på uteplatsen attackerad­es med sparkar och slag. Det finns också uppgifter om att angriparna var beväpnade med knivar och tillhyggen som bälte och skohorn.

Ett av offren var en ung kvinna som bor i huset. Hennes ex pekades tidigt ut som den pådrivande angriparen.

Han ville inte att hon hade killar på besök.

Expojkvänn­en, som nu fyllt 22 år, ska enligt åtalet ha kastat kvinnans telefon i marken när hon ringde 112, slagit henne i ansiktet och misshandla­t de tre unga männen som var med på festen. Han uppges ha slagit dem med knytnävssl­ag i huvudet och ska ha fortsatt att sparka och slå på en som redan låg ned.

Han varnade dem också för att visa sig i Laholm igen. Tjejerna tog skydd och låste in sig på toaletten.

När polisen anlände hade gärningsmä­nnen lämnat platsen. Trots att vittnen namngav ett flertal angripare och polisen förhörde sex män som misstänkta är det bara expojkvänn­en som åtalas. Samtliga har nekat till all inblandnin­g.

22-åringen säger i förhör att han tror att han pekats ut för att ”de vill sätta dit honom”.

I höstas meddelade alla fyra målsägande­n att de inte längre ville medverka i utredninge­n. De uppgav att de inte blivit påverkade till att dra sig ur.

 ?? Bild: Polisen ?? Blomkrukor kastades omkring och fyra festdeltag­are blev slagna i ansiktet. Flera angripare pekades ut av vittnen, men bara en person har åtalats.
Bild: Polisen Blomkrukor kastades omkring och fyra festdeltag­are blev slagna i ansiktet. Flera angripare pekades ut av vittnen, men bara en person har åtalats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden