Hallandsposten

Delfinen expanderar igen – öppnar asiatisk take away

Mellbystra­nd: Först öppnade de Restaurang Delfinen i Mellbystra­nd, förra året utökade de med en pizzeria och i år blir det asiatiskt. – Vi märker ju att det finns ett sug efter fler ställen att äta på, säger Weronika Suksuwan som är en utav ägarna.

- Josefine Ingvarsson ji@hallandspo­sten.se

Att det blir en asiatisk restaurang beror helt enkelt på att Weronika älskar det thailändsk­a köket. De kommer dock inte att bara servera thai, utan det blir en variation från hela Asien. Menyn har gjorts för att inte konkurrera utan kompletter­a utbudet av asiatisk mat som redan finns i Mellbystra­nd.

– Vi kommer att ha lite japanskt och lite thai, det blir nog lite blandat, men vi vill framför allt ha en renodlad take away, säger Weronika.

En av utmaningar­na har varit att anställa bra personal som har goda erfarenhet­er och kan göra bra mat.

– Eftersom vi bara har öppet ett par månader om året är det svårt att konkurrera med de duktiga kockarna och bra och erfaren personal.

I år testar de därför något nytt. De har slutit ett avtal med ett bolag som hyr ut personal i en bemannings­pool. Kockarna har vana vid, och är intressera­de av, att vara på olika restaurang­er samtidigt som restaurang­ägarna har en tydlig kravbild på vad de vill att kockarna ska klara av.

– Det blir mycket lättare så här, inte minst administra­tivt, vi fakturerar antalet timmar till det här bolaget och de tar hand om allt som har med lön att göra och ser till att vi har en bra kock här.

Utbyggnade­n är i full gång. Önskan var att öppna till påsk, men planen var kanske något optimistis­k.

– Det är inte alltid så att det blir som man önskar med renovering­ar, så det blev lite tajt, men vi öppnar så snart vi är klara.

Efter föregående säsong har restaurang­en beslutat att ändra inriktning på restaurang nummer ett på adressen. Det blir mer fisk och skaldjur med skaldjursp­latåer och andra rätter med fokus på hav och kust.

– Vi hade flera gäster förra året som tyckte att om de semestrar vid havet så vill de också äta havets läckerhete­r när de går på restaurang. Det blir lite som att komma utomlands när man sitter här vid poolen och äter middag på kvällen, säger Weronika och fortsätter:

– Vi kommer inte överge vår hamburgare och fläskfilén, men det blir mer fokus på annat.

 ?? Bild: Josefine Ingvarsson ?? Delfinen expanderar med asiatisk take away. Martin och Weronika Suksuwan bygger om det gamla, tidigare oisolerade utrymmet längs vägen.
Bild: Josefine Ingvarsson Delfinen expanderar med asiatisk take away. Martin och Weronika Suksuwan bygger om det gamla, tidigare oisolerade utrymmet längs vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden