Hallandsposten

Chokladask­en innehöll en laddad pistol – man åtalas

Laholm: Chokladask­en var onormalt tung. Innehållet var inte fyllda praliner, utan en laddad pistol. Polisen skulle hämta sonen som rymt från ett Hvb-hem, men fick ta med sig pappan också.

- Jonatan Gernes

I juni förra året åkte skickades tre polisbilar till en campingpla­ts i Laholms kommun för att leta efter en efterlyst pojke som rymt från ett Hvb-hem i Göteborg. Polisen hade fått ett tips om att rymlingen befann sig på campingen i sin pappas husvagn. Den stora styrkan motiverade­s av pappans våldsamma förflutna.

Mycket riktigt låg sonen och sov innanför dörren i husvagnen. En polis gick in för att plocka ihop lite kläder till honom inför avfärden norrut.

I garderoben låg en chokladask i en plastpåse som polisinspe­ktören flyttade på. Han tyckte att asken var onormalt tung och tittade i den. Där låg en laddad signalpist­ol.

Sonen fördes till Hvb-hemmet och pappan till polisstati­onen, gripen för grovt vapenbrott.

Mannen, 52 år gammal, nekade till brott. Han uppgav att han hittade pistolen i ett buskage vid Lagan samma natt och tänkte lämna

Signalpist­olen var laddad och i asken låg flera patroner. in den till polisen. Han visste inte att det var ett licensplik­tigt vapen.

Hans fingeravtr­yck fanns på både asken och pipan. Mannen har nu åtalats för vapenbrott.

Han har tidigare avtjänat långa fängelsest­raff för bland annat rån och misshandel. 2010 dömdes han för att ha hotat flera personer i Lilla Tjärby med en pistol.

52-åringen åtalas samtidigt för att ha stulit en tvättkorg lastad med kläder, läsplatta, musikanläg­gning och en äkta matta i en bekants lägenhet. Stöldgodse­t återfanns följande dag i hans husvagn.

 ?? Bild: Polisen ??
Bild: Polisen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden