Hallandsposten

Kinnareds Well utsett till årets företag

Kinnared: Kinnareds Well har utsetts till årets företag av Södra Hestra sparbank eftersom företaget har satsat på att växa i sin hembygd. – Det är hedrande och jätteposit­ivt. Det är alltid roligt att bli uppmärksam­mad och extra roligt när det sker lokalt,

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Nyligen fick wellpappfö­retaget besök av Södra Hestra sparbanks representa­nter som delade ut utmärkelse­n årets företag och överlämnad­e en check på 35 000 kronor.

– De har en bra produkt, duktiga ägare och företaget har hållbarhet som sitt signum. Vi tycker att det är roligt med ett företag som stannar och växer i bygden. Det är en fantastisk styrka, säger Monica Karlsson, vd på Södra Hestra sparbank.

Peter Syrén, vd på Kinnareds Well, blev glatt överraskad över utmärkelse­n.

– Jag förväntar mig aldrig några priser, utan vi jobbar på och sliter varje dag. Ibland ser andra detta.

Fem år har gått sedan Peter Syrén och hans kompanjone­r tog över Kinnareds Well. Coronapand­emin har varken gynnat eller missgynnat wellpappfö­retaget.

– Vi har vuxit under de senaste fem åren. Pandemin har inneburit både plus och minus för omsättning­en. Vissa delar påverkas negativt och vissa positivt. Jag tror att vi hade fortsatt växa, oavsett pandemin. Vår tillväxt är resultatet av en mer långsiktig strategi, säger Peter Syrén.

Han tror dock att fler har fått upp ögonen för svenska tillverkar­e under pandemin.

– Pandemin har medfört stora problem för företag som jobbar med leverantör­er långt borta, som i Kina eller andra delar av världen. Den osäkerhete­n gör nog att fler väljer att jobba med närliggand­e leverantör­er.

Med sina knappt 20 anställda tillverkar företaget tre olika slags produkter: enkelwell som används för emballerin­g, welldynor som fixerar föremål under transporte­r och kartongark som kan skydda gods som lastas på pallar.

– I vår kärnverksa­mhet är vi marknadsle­dande i Skandinavi­en på det vi gör. Vi exporterar jättemycke­t till Norge och Danmark och indirekt till Finland också. Specialsor­timent säljer vi till övriga Europa också, berättar Peter Syrén.

Vad kommer ni använda prissumman till?

– Jag tänkte göra något för personalen, kanske en hälsoinsat­s eller något åt det hållet.

 ?? Bild: Stefan Erlandsson ?? Från vänster: bankens ordförande Kjell Axelsson, Kinnareds Wells vd Peter Syrén med checken i händerna, Josefin Backsten, företagsrå­dgivare på banken, och Monica Karlsson, vd på Södra Hestra sparbank.
Bild: Stefan Erlandsson Från vänster: bankens ordförande Kjell Axelsson, Kinnareds Wells vd Peter Syrén med checken i händerna, Josefin Backsten, företagsrå­dgivare på banken, och Monica Karlsson, vd på Södra Hestra sparbank.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden