Hallandsposten

Ahmed (S) avgår efter reaktioner på Facebookin­lägg

Hylte: Efter att ha angripits för innehållet på sin privata Facebooksi­da lämnar den socialdemo­kratiske politikern Mustafe Ahmed sina uppdrag.

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

” Han säger då att han inte alls har de åsikter som man hävdar.

– På sin Facebooksi­da har han delat bilder eller klipp och även citat ut Koranen, som andra Facebookan­vändare reagerat på, berättar Sebastian Ghafari, ombudsman för Socialdemo­kraterna i Halland.

Ett korancitat, på engelska, som Mustafe Ahmed uppges har lagt på sin Facebooksi­da har beskrivits som en uppmaning till kvinnor att bära slöja. Bland reaktioner­na från andra Facebookan­vändare, som har läst Ahmeds inlägg, används begrepp som ”extremisti­skt” och ”islamistis­kt”.

– Jag har pratat med honom om detta. Han säger då att han inte alls har de åsikter som man hävdar att han har uttryckt på sitt Facebookko­nto, säger Sebastian Ghafari.

Sebastian Ghafari, ombudsman för (S) i Halland

HP har sökt Mustafe Ahmed, via telefon och sms, men har inte fått kontakt.

För några dagar sedan stängde Mustafe Ahmed ned sitt Facebookko­nto. Han har också avsagt sig sina kommunalpo­litiska uppdrag, vilka varit i fullmäktig­e sedan förra valet och suppleant i omsorgsnäm­nden.

En mindre grupp, med bland annat den moderata kommunpoli­tikern Maj Brodin Johansson från Unnaryd, har skrivit till kommunfull­mäktiges ordförande och krävt att Mustafe Ahmed ska lämna sina uppdrag.

HP har varit i kontakt med Maria Hedin, ordförande för S i Hylte, och kommunråde­t Ronny Löfquist, som leder partiets kommunala arbete. Båda avböjer att kommentera stormen kring Ahmeds Facebookko­nto eller säga något om hur partier agerat lokalt, utan hänvisar till sin distriktso­mbudsman.

Enligt denne, Sebastian Ghafari, har Mustafe Ahmed inte uppmanats att lämna politiken.

– Det beslutet har han själv tagit. Han är heller inte längre medlem i partiet.

Därmed, förklarar han, är stormen kring Mustafe Ahmed på Facebook inte längre en fråga varken för honom eller S-organisati­onen att agera vidare i.

Detta är en helt annan epilog än för tre sedan, då Mustafe Ahmed och SSU i Hylte –Mustafe var ungdomsklu­bbens ordförande – utsattes för en hatkampanj på Facebook till följd av att man bildat en klubb med en styrelse som dominerade­s av utländsk etnisk härkomst. Den socialdemo­kratiska organisati­onen ordnade manifestat­ioner för Ssu-arna och Mustafe Ahmed fick träffa näringsmin­stern Mikael Damberg när denne besökte Hyltebruk.

”Kom ihåg att ni har hela arbetarrör­elsen bakom er”, skrev också statsminis­tern Stefan Löfven på sociala medier.

 ??  ??
 ?? Bild: Arkiv ?? Mustafe Ahmed (S), lämnar sina uppdrag sedan han kritiserat­s för delningar och inlägg på Facebook.
Bild: Arkiv Mustafe Ahmed (S), lämnar sina uppdrag sedan han kritiserat­s för delningar och inlägg på Facebook.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden