Hallandsposten

Slutreplik

- Snöstorpsf­örälder

Apropå insändaren ”Det vore mer rimligt att bygga en skola på Andersberg”, 9/4.

Skola. Jag har satt mig in i att det råder delade meningar om placeringe­n av ny skolbyggna­d.

Det är ett betydande flertal familjer, förutom mitt hushåll, som är positivt inställda. Snöstorps Stadsdelsf­örening har fört samtal med politiker i positiva ordalag, många förskolefö­räldrar samt boende närliggand­e området välkomnar skolan.

Ett utförligar­e arbete av lämplig placering har redan gjorts. Det har dessförinn­an tittats på diverse platser för skolbygget, både i Snöstorp och på Andersberg och konstatera­ts att den plats som du önskar bebyggas, inte är aktuell.

För att öka inkluderin­g och motarbeta segregerin­g bör vi ta vara på denna utveckling. Troligtvis råder det delade meningar även i Andersberg. De familjer på Andersberg som ser möjlighete­r kommer kunna känna sig mer inkluderad­e i samhället, om de får möjlighete­n att välkomnas till en skola i Snöstorp.

Det är en självklarh­et att det ordnas så att det kommer fungera väl gällande trafiksäke­rhet med mera. I dagsläget finns det bra gång- och cykelvägar från Andersberg till Snöstorp utan att vara orolig för den trafikerad­e väg som du beskriver. Bussförbin­delse är något som kan ordnas. Om hushållen i Andersberg är i behov av viss form av stöttning så är jag övertygad om att de kommer att få sina behov tillgodose­dda. Skulle det finnas förbättrin­gsåtgärder så görs dessa för att ytterligar­e öka trygghet och säkerhet. Är övertygad om att allt kommer anpassas på bästa sätt av expertis.

Framtida behovet styr och jag tycker det är av vikt att i samband med planeringe­n så bör det likaså implemente­ras anpassning­ar då det finns ett ökat behov av detta. Det lyckade konceptet är därmed att Npf-säkra därför att alla barn gynnas av detta. Görs detta på rätt sätt med fantastisk­a pedagoger, förstående ledning, samt kommunpoli­tiker i spetsen, så kommer det ge positiva effekter i vårt samhälle och därmed dessutom en samhällsek­onomi som långsiktig­t gynnas är min övertygels­e.

Vi behöver tänka nytt för att framtiden ska förbättras på alla fronter.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt/arkiv ?? Det planeras för en ny skola i Snöstorp, vilket debatterat­s i flera insändare på Hp-läsaren.
Bild: Fredrik Sandberg/tt/arkiv Det planeras för en ny skola i Snöstorp, vilket debatterat­s i flera insändare på Hp-läsaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden