Hallandsposten

Norrköping­s stjärna gillar Norlings tuffa krav

Det var hela havet stormar över IFK Norrköping i vintras, en kris som skakade om klubben som kanske aldrig förr. Ut med det gamla, in med det nya för IFK som är HBK:S motståndar­e nästa söndag.

- Henrik Skiöld/tt

– Vi får se vart det leder, men vår inställnin­g är att vi ska vara med och kriga i toppen, säger anfallaren Christoffe­r Nyman.

Vinterns interna strider har lagt sig. IFK Norrköping gick in i säsongen med ny ordförande, delvis ny styrelse, ny klubbdirek­tör, ny sportchef och ny tränare.

Till och med för Nyman väntade en ny roll – som lagkapten.

Du vann skytteliga­n förra året och hade en stark säsong, men som lag landade ni som sexa trots en lysande inledning (20 poäng efter åtta matcher). Så här med distans, vad gick snett?

– Efter den fina starten kom vi in i en tyngre period. Det kanske gick för bra i början och det tog för lång tid för oss att komma ur den jobbiga perioden.

” Vi har gått rakt på sak från början. Nytt spelsätt, ny taktik, nya spelare.

Christoffe­r Nyman

Det som många tidigt såg som ett troligt mästarlag rasade till en slutlig sjätteplat­s.

För dåligt, ansåg både spelare och supportrar. Inte bra nog, ansåg ledningen och managern Jens Gustafsson, under hösten allt mer pressad, lämnade trots ett år kvar på kontraktet.

Turerna kring Gustafsson fick år av missnöje med ordförande­n Peter Hunts ledarstil att svämma över. Pajkastnin­gen skedde öppet och från många håll. Hunt insåg tids nog slaget förlorat och ställde inte upp för omval.

Men innan dess hade han anställt Rikard Norling.

– Vi har gått rakt på sak från början. Nytt spelsätt, ny taktik, nya spelare, säger Nyman.

Efter en knäoperati­on tidigare i vintras blev det ett inhopp i 1–1-premiären mot Sirius i söndags.

Jens Gustafsson hade mycket fokus på prestation och utveckling. Rikard Norling betonar mer att det handlar om att göra resultat, att vinna. Är han vad IFK Norrköping behöver?

– Internt kunde Jens ställa de kraven. Hur det var utåt... där håller jag nog med. Det satte kanske också en stämpel på oss spelare. För att etablera IFK Norrköping som topplag krävs det resultat. Den inställnin­gen kom Rikard in med, vilket jag tycker behövs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden