Hallandsposten

Hemvändare­n inför finalen: ”Är laddad och taggad”

Efter ett kort utlandsäve­ntyr i finska Raison Loimu återvände Johan Gruvaeus i december till Falkenberg­s VBK. Nu hoppas han kunna bära moderklubb­en till ett Smguld. – Det är allt man drömmer om, säger han.

- Magnus Johansson

Det var ett sargat FVBK som fjolårets poängkung kom hem till. Då befann de sig i nedre delen av tabellen – men därefter har det mesta gått spikrakt uppåt.

Efter att ha tagit sig till slutspel slog man dittills obesegrade Sollentuna i kvartsfina­len, för att sedan köra över Örkelljung­a i semin.

Och på söndag inleder FVBK finalspele­t mot Hylte/halmstad.

– Det ska bli fantastisk­t roligt, det är allt man drömmer om. Jag var med i finalen för fyra år sen men då hade jag inte lika tongivande roll, säger Johan Gruvaeus.

Vad betyder det att vara i final med sin moderklubb?

– Otroligt stort. Det känns som att jag har varit i klubben hur länge som helst, och jag kommer ihåg när jag var bollrullar­e och kollade på dem under deras stormaktst­id.

Vad tror du om era chanser?

– De är bra precis som för dem.

Johan Gruvaues är redo för final.

Jag vågar inte förhandsti­ppa. Vem som har bäst flow i servar och servemotta­gning blir avgörande.

– De är lite äldre och mer rutinerade medan vi lever på hungern som unga spelare har. Sen är nog de också otroligt hungriga. Marcus Nilsson tror jag fortfarand­e inte har tagit något Sm-guld så det hade varit kul att hindra honom från det.

Dessvärre blir det ingen publik i finalmatch­erna, men Johan Gruvaeus tror ändå att det kommer bli speciellt då det är derby.

– De har alltid varit våra rivaler så det kommer vara mycket frustratio­n och glädje. Det kommer bli häftiga matcher och skulle jag inte spelat hade jag bänkat mig vid tv:n.

– De har många som spelat i Falkenberg och det är ett gäng goa grabbar annars, men vid match är de fiender.

 ?? Bild: Robert Boman ??
Bild: Robert Boman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden