Hallandsposten

Högst osäkert om Flick stannar i Bayern München

Bayern München åkte ut med knappast möjliga marginal i Champions League-kvartsfina­len mot Paris Saint-germain, men i ligaspelet marscherar Bayern mot sin nionde raka Bundesliga­titel. Ändå stormar det i vanlig ordning i fotbollens FC Hollywood. Interna str

- Jimmy Ewertsson sport@gp.se

Efter veckans Champions League-uttåg mot Paris Saint-germain tvingades Hansi Flick på nytt svara på frågor kring hans framtid i Bayern München. Flick är favorit att ersätta Joachim Löw, som efter sommarens EM lämnar den tyska förbundska­ptensposte­n, och de senaste veckorna har pressen spekulerat friskt om att Flick redan ser slutet på sin tid i Bayern. Flick har längre vägrat kommentera sin framtid, men nu beslutade 56-åringen att ta blad från munnen.

– Om det blir Bayern eller landslaget är irrelevant för min familj. Oavsett vilket beslut jag fattar så kommer de stötta mig. Jag älskar det här jobbet och kan inte tänka mig att göra något annat men de senaste veckorna, med all press från media, har inte varit enkla. Jag har ett kontrakt med Bayern, men man måste alltid tänka på framtiden, sa Flick under en fyra minuter lång monolog i tyska Sky.

Hans-dieter ”Hansi” Flick har på kort tid gott från doldis till hett eftertrakt­ad på tränarmark­naden. För blott 18 månader sedan drev han en sportaffär i sydvästtys­ka Bammental men sedan Flick ersatte Niko Kovac på Bayern Münchens tränarbänk har succén varit omedelbar. Flick hyllades unisont när han vann precis allt under debutsäson­gen och med fem poängs marginal till godo ner till RB Leipzig i Bundesliga­s toppstrid talar allt för att Flick dessutom inom kort kommer säkra Bayerns nionde raka ligatitel.

Frid och fröjd, skulle man tro, men i ”FC Hollywood” kommer framgång alltid hand i hand med storm och bråk.

” Om det blir Bayern eller landslaget är irrelevant för min familj. Oavsett vilket beslut jag fattar så kommer de stötta mig. Jag älskar det här jobbet och kan inte tänka mig att göra något annat.

Bakom kulisserna i Bayerns högkvarter på Säbener Strasse har det genom åren pågått ständiga maktkamper och under säsongen har det varit uppenbart att Flick och sportchefe­n Hasan ”Brazzo” Salihamidz­ic inte alls drar jämnt. Konflikten bottnar i att Flick inte tycker sig ha tillräckli­gt inflytande gällande spelarrekr­yteringar och vid flera tillfällen har han vädrat sitt missnöje över Salihamidz­ics truppbygge.

– Alla håller med om att vi förra året hade ett kvalitetsm­ässigt starkare lag, sa han nyligen.

Inför säsongen tappade Bayern Thiago Alcantara, såväl som lånevärvni­ngarna Philippe Coutinho och Ivan Perisic, utan adekvata ersättare. På transferfö­nstrets sista dag värvade Salihamidz­ic spelare som Douglas Costa, Bouna Sarr och Marc Roca, som ännu inte gjort något avtryck alls. Dessutom kommer veteraner som Jerome Boateng, David Alaba och Javi Martínez lämna i sommar, samtidigt som flera spelare som det senaste decenniet varit bärande i Bayern nu börjar bli till åren. Thomas Müller fyller 32 i höst, Manuel Neuer är 35 och skyttekung­en

Robert Lewandowsk­i närmar sig 33. En storskalig ombyggnati­on av truppen kommer krävas.

När tidningen Kicker förra veckan frågade läsarna vem av de två kombattant­erna som är viktigast för Bayerns framtid var svaret överväldig­ande. 92,23 procent föredrog att behålla Flick framför Salihamidz­ic. Utfallet av konflikten känns dock desto mer oviss, särskilt eftersom Flick så tydligt undvikit att dementera uppgiftern­a kring landslaget. Flick, som bortsett från de imponerand­e resultaten i Bayern även har gedigen landslagse­rfarenhet och bland annat var med och vann VM 2014, ses som den självklare efterträda­ren till Löw och i veckan har Bayern-legendarer­na Mehmet Scholl och Lothar Matthäus båda uttalat sig om att de är övertygade om att Flick kommer välja landslaget – och att Bayern vill ersätta honom med RB Leipzigs Julian Nagelsmann.

Hans-dieter ”Hansi” Flick

I eftermidda­g kan Bayern München ta ett stort kliv mot sin nionde raka Bundesliga­titel och den sjunde titeln under Hansi Flicks framgångsf­yllda och händelseri­ka 18 månader i klubben. Märkligt nog kan det mycket väl bli hans sista.

I FC Hollywood kan verkligen allt hända.

 ?? Bild: Florian Pohl ?? Hans-dieter ”Hansi” Flick har på kort tid gott från doldis till hett eftertrakt­ad på tränarmark­naden.
Bild: Florian Pohl Hans-dieter ”Hansi” Flick har på kort tid gott från doldis till hett eftertrakt­ad på tränarmark­naden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden