Hallandsposten

Team Rynkeby kör till Paris – i Halland

Halmstad: Team Rynkebys årliga cykeltur för välgörenhe­t är nu igång. Ett vanligt år skulle resan avslutats 120 mil bort i Paris men det sätter pandemin stopp för. Istället cyklar laget från Halland de 120 milen på hemmaplan, i just Halland.

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Varje år cyklar Team Rynkeby för att samla in pengar till Barncancer­fonden. Vanligtvis skulle starten ske i Halmstad och målgången 120 mil bort i Paris. I år sätter pandemin stopp för det men de många milen kommer ändå att cyklas – på halländska vägar.

Starten gick i Laholm och under veckan kommer de gula tröjorna och cyklarna att synas på vägarna. Johanna Rosdahl är lagkapten för årets upplaga av Team Rynkeby Halland. En opererad axel hindrar henne från att cykla i årets upplaga så hon får nöja sig med att sitta i servicebil­en.

– Alla är taggade och glada varje morgon när vi startar och ännu gladare när vi går i mål. Man kan verkligen känna energin, det är superkul, säger hon.

Team Rynkeby finns i ett flertal länder och i Sverige är det 16 lag som kör de 120 milen för Barncancer­fonden.

Just den här dagen har laget från Halland lyckats sammanstrå­la med laget från Stockholm i Stationspa­rken i Halmstad.

– Det är så olika individer men alla gör samma sak för samma sak. Alla har olika bakgrund och förutsättn­ingar men man går in med precis samma inställnin­g. Det är skitkul när man lyckas dra ihop olika lag så här, säger Johanna Rosdahl.

Varje dag kör cyklistern­a mellan 15 och 20 mil och start och mål för dagens etapp är Vapnö slott. Den slutliga målgången för de 28 deltagarna sker under lördagen på Ica Maxi i Flygstaden. Med sig på resan har de en servicebil och en motorcykel, både för att bistå med mat och även för cyklistern­as säkerhet.

– Man är så otroligt utsatt när man cyklar på vägarna så det är en väldig trygghet att ha dem med sig, säger Rosdahl.

Efter en hel dag på cykeln är det mycket som måste göras. Cykeln måste göras redo inför nästa dags etapp, kläder ska hängas upp och torka och mat ska förtäras. Att tidsschema­t håller är därför oerhört viktigt för att orka med etapperna och få den sömn man behöver.

” Alla är taggade och glada varje morgon när vi startar och ännu gladare när vi går i mål.

– Det är mycket som ska klaffa men det är också därför vi har servicetea­met med oss. Alla behövs, vill du inte cykla så finns det plats i servicetea­met. Är du 30 cyklister så behöver du ett servicetea­m på åtta–nio personer, säger hon och fortsätter:

– Det är flera som har varit med flera år och bara att veta att de där pengarna som vi drar in till Barncancer­fonden gör skillnad gör det ännu enklare att vara med, avslutar hon.

Johanna Rosdahl,

 ?? Bild: Simon Larsson ?? Team Rynkeby Halland tog en välförtjän­t paus i Stationspa­rken. Under en vecka ska laget cykla 120 mil.
Bild: Simon Larsson Team Rynkeby Halland tog en välförtjän­t paus i Stationspa­rken. Under en vecka ska laget cykla 120 mil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden