Hallandsposten

Laholmshem ser sig om efter nytt kontor

Laholm: Laholmshem får lov att flytta fler arbetsplat­ser till Trulsgårde­n. Men bolaget lär inte stanna där för evigt. Kommunen kan i framtiden ha annan nytta av det strategisk­a läget.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Laholmshem flyttade stora delar av sin personal till Trulsgårde­n 2019. Dock inte alla, en del medarbetar­e sitter kvar i en paviljong på Repslagarg­atan inne i Laholm.

Men nu har bolaget fått bygglov för att flytta även den paviljonge­n, som hyser ekonomi- och projektkon­toret, till Trulsgårde­n. Där ska även göras vissa utbyggnade­r för att få plats med mer verksamhet.

Bygglovet är dock bara tillfällig­t. Laholmshem tror nämligen inte själva att platsen nära järnvägsst­ationen är det slutgiltig­a hemmet.

– Vi ville samla allt på ett ställe och då sökte vi bygglovet för att landa på Trulsgårde­n så länge. Tills vi vet var vi ska vara i framtiden, säger bolagets vd Peter Johansson.

– Om det blir Trulsgårde­n eller någon annanstans beror på vilka planer kommunen har för stationsom­rådet. Vi styr inte över det, fortsätter han.

Stationsom­rådet är påtänkt som Laholms nästa stora bostadsomr­åde. I så fall kommer Laholmshem att få flytta igen.

Bolagets ex-vd Stefan Lundström uttryckte en gång att Vallberga vore en lämplig ort för Laholmshem­s huvudkonto­r.

Peter Johansson tror inte på den modellen.

– Jag tror att Laholmshem ska vara i Laholm. Det är där vi har våra flesta hyresgäste­r, säger han.

Laholmshem skriver att man ska ”intensifie­ra arbetet med att hitta en permanent lösning”. Men det är ingen större panik.

– Det här bygglovet gäller fram till 2028 och man kan ansöka om förlängnin­g med fem år i stöten, säger Peter Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden