Hallandsposten

Glassplitt­er stängde utomhusbad­et i Våxtorp

Våxtorp: På måndagen tvingades Våxtorpsba­det hålla stängt i några timmar. Anledninge­n var att badvaktmäs­taren Simon Larsson hittat glassplitt­er i bassängen.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Det var när Simon Larsson förberedde badet för öppning på måndagsför­middagen som han upptäckte glassplitt­er intill bassängen.

– Jag skulle ställa fram utemöblern­a när jag såg att det låg glassplitt­er på stenstigen bredvid bassängen. När jag tittade ner i bassängen såg jag en cirkel med glassplitt­er på botten, säger han.

Simon Larsson dammsög bassängen och vid 14-tiden kunde badet åter öppnas upp för badsugna gäster.

Det är andra gången som Simon Larsson hittar glassplitt­er i bassängen.

– Dessutom har det legat annat bråte i bassängen efter helgerna. Det är nämligen alltid efter helgerna som skadegörel­sen sker.

Nu hoppas Simon Larsson att problemet ska tas på allvar.

– Det krävs någon form av bevakning här. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till men så här kan det inte fortsätta. Det finns risk att badgäster skadas allvarligt, säger han.

Mats Altemyr är tillförord­nad fritidsche­f i Laholms kommun.

– Det här är naturligtv­is oacceptabe­lt och någon måste göras för att få stopp på detta ofog. I nuläget är det för tidigt att säga hur vi ska kunna gå vidare för att hitta en lösning. Vi styrs liksom alla andra av lagar och förordning­ar när det gäller vilka former av bevakning eller andra åtgärder som skulle kunna vidtas. I slutet av den här veckan ska jag besöka utomhusbad­en för att närmare kunna sätta mig in i den problemati­k som råder, säger han.

Simon Larsson hittade en stor mängd glassplitt­er i bassängen på Våxtorpsba­det.

 ?? Bild: Jerry Carlsson Bild: Privat ?? Simon Larsson hoppas att Laholms kommun ska ta skadegörel­sen på allvar.
Bild: Jerry Carlsson Bild: Privat Simon Larsson hoppas att Laholms kommun ska ta skadegörel­sen på allvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden