Hallandsposten

Fälgarna sätter prägel på bilen

De är kronan på verket. Och finns i mängder av mönster, färger och utföranden. Fälgarna har blivit statussymb­oler som ger bilarna karaktär. Men trenden med breda däck och fälgar är inte enbart av godo – det högre rullmotstå­ndet ökar bränsleför­brukningen.

- Robert Lagerström TT

Fälgarna ger en bil dess slutgiltig­a look. De kan höja en standardkä­rras status flera steg och få den att se fräckare ut än vad den egentligen är.

– De förstärker förarens personligh­et. Man blir stoltare och gladare när man sitter i en bil med snygga fälgar. Det finns inte särskilt mycket att göra för att förändra en vanlig bils utseende – men man kan byta fälgar, säger Max Petersfelt, vd för TH Pettersson.

Företaget i Göteborg har ett utbud på cirka 20000 olika fälgar. Det är visserlige­n många, men bara en bråkdel av den enorma mängd som finns på marknaden. Stålfälgar brukar ingå som standard vid bilköp, men många ägare införskaff­ar senare praktfulla i aluminium. Sådana svarvas eller gjuts och kan enkelt formas till önskat mönster. Men de är inte billiga.

” I år är det mer färg som gäller

–En uppsättnin­g aluminiumf­älgar för en normalstor bil kostar vanligtvis cirka 10 000 kronor. Men de kan även gå på bortåt det dubbla. Exklusiva fälgar för stora eller lyxiga modeller kan kosta 20 000 kronor styck. Det som höjer priset är material, maskinell bearbetnin­g och om de är tillverkad­e i liten upplaga, fortsätter Max Petersfelt.

För 30 år sedan var aluminiumf­älgar ovanliga och utgjorde ett exklusivt inslag på vägarna.

– Marknaden har tagit fart under de senaste 10–15 åren. Fälgarna har gått ned i pris och fler och fler vill sätta en personlig prägel på sin bil. I dag är även kvinnor mer intressera­de och köper nya.

De flesta som vill ha aluminiumf­älgar köper dem för att de är snygga. Och trenderna avlöser varandra.

– I år är det mer färg som gäller. Gärna guld och brons men också candyröda och silver. Om de ska vara femekrade eller ha kryssmönst­er är mer tycke och smak. Vi ser också att gamla designer kommer tillbaka.

Hur vackra aluminiumf­älgar än är kan de också ställa till det, eftersom de blir allt större och bredare.

– Tillverkar­na arbetar för att göra bilarna bränslesnå­lare. Samtidigt rullar de större fälgarna tyngre och de bredare däcken ger ett högre rullmotstå­nd, som ökar bränsleför­brukningen och bullret, säger Max Petersfelt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden