Hallandsposten

Familjen på plats – då har Hbk-stjärnan strikta regler

Samuel Kroon gjorde sin första allsvenska start i karriären mot Djurgården – med familjen på plats för första gången i HBK. Men mittfältss­tjärnan har strikta order till släkten. – Jag vill inte ha någon konstrukti­v kritik från dem, de får bara säga ”bra s

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Efter 0–0-mötet med Djurgården blev Samuel Kroon kvar vid sidan av planen en längre stund.

Anledninge­n: Familjen var på plats för första gången när HBK efter 1,5 år fick släppa in publik – och fick se Kroon göra sin första allsvenska match från start.

– Ja, det var mycket folk här i dag, säger Samuel Kroon med ett leende.

– Det var en jättekul upplevelse att ha framför allt hela Hbk-publiken här. Det var ett bra stöd, bättre än jag trodde med 1400 ungefär. Men det var jättekul att ha alla här och spela min första allsvenska match från start.

Vad säger familjen till dig efteråt?

– De försöker bara stötta och säger bra spelat. Jag vill inte ha någon konstrukti­v kritik från dem utan de får bara säga ”bra spelat”, men det är kul att de är här och stöttar i alla fall, skrattar Kroon.

Är det annars så att de vill ge lite konstrukti­v kritik ibland?

– Farsan vill peta lite, men jag gör det jag har lärt mig och det ledarstabe­n här säger så han kan inte bestämma något sådant. Det går bara in genom ena örat och ut genom det andra, skrattar Kroon igen.

– Men när jag var yngre har de hjälpt mig med mycket tips.

Det blev även en hel del bilder direkt efter matchen.

– Man får försöka se glad ut. I dag var det ändå ett hyfsat resultat, säger Kroon.

Är du nöjd med matchen och insatsen?

– Helt okej. Jag tycker att vi är jättebra i första halvlek, mycket bättre än Djurgården och skapar många farlighete­r. Vi får in många bollar med kvalitet i boxen och det är något hårstrå från att Mackan (Antonsson) knoppar in ett och jag och Lundevall har skott. Jag tycker nästan att vi ska göra mål i första och ta ledningen.

– I andra tappar vi lite energi och de tar över och är bättre. I det stora hela gör vi en stabil insats mot ett av de bästa lagen i serien så 0–0 är inte fy skam.

Bara två minuter efter att Samuel Kroon blivit utbytt mot Thomas Boakye efter en timmes spel ropade HBK förgäves på straff när Marcus Antonsson föll över Jacob Une Larssons knä.

– Min första reaktion är att det är straff, men det är svårt för mig att säga för jag sitter därborta och såg det inte så tydligt. Jag skrek bara för att det är klart att man vill ha straff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden