Hallandsposten

Bakslag för HBK – viktiga kuggen missar länsderbyt

Innermittf­ältarna Joel Allansson och Amir Al-ammari var navet bakom HBK:S skrällpoän­g mot Djurgården (0–0). Men i nästa match, Hallandsde­rbyt mot Varbergs Bois, är Allansson avstängd. – Det är klart att det blir ett tapp. Men jag är helt säker på att någo

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Joel Allansson drog på sig sin tredje varning för säsongen när han kapade Nicklas Bärkroth i 85:e minuten mot Djurgården. Därmed är han automatisk­t avstängd i nästa match mot Varberg på måndag.

Ett tungt avbräck för HBK – inte minst efter Allanssons och Al-ammaris skickliga djurgårdsi­nsats.

– Vi har två innermittf­ältare som dominerar matchbilde­n väldigt i första halvlek. Joel och Amir var otroligt starka, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

Al-ammari, årsförvärv­et från Jönköpings Södra, var allra bäst. Han har utmärkt sig i defensiven under hela året, men kliver allt mer fram även som speldirige­nt.

– Första halvlek är väl det bästa jag har gjort i HBK hittills. Joel och jag har många bollvinste­r tillsamman­s och styr spelet och vi ägde hela matchen, säger han själv.

– I andra halvlek går de lite bredare med sin trea och det gör det lite svårare att komma ut på kanterna och pressa eftersom vi ska stänga centralt. Där ställde de lite frågor till oss, men jag tycker att vi hanterar det på ett bra sätt.

Hur ser du på att Joel Allansson är avstängd mot Varberg?

– Det är klart att det blir ett tapp. Om Joel är borta så är det klart att man saknar honom. Han är en viktig spelare för oss på mitten och vi har hittat vårt samspel. Men jag är helt säker på att någon annan kommer in och gör det minst lika bra. Vi har bra ersättare på bänken och både Erik (Ahlstrand) och Dusan (Djuric) är två fantastisk­a fotbollssp­elare. Vi alla har ett bra samspel och vet vad vi ska göra.

HBK är efter krysset mot Djurgården obesegrat i fem raka matcher. Manager Haglund säger:

– Jag är nöjd med första halvlek.

Vi kommer ut med en otrolig energi inför våra supportrar – ett kärt återseende minst sagt. Vi får ett bra bett i vår press och kommer efter hand i gång väldigt bra med vårt egna spel också. Vi borde ha tagit ledningen i första halvlek.

– I andra halvlek fick de till de längre vändningar­na, som är lite av känneteckn­et för Djurgården, och de sårar oss en hel del. Vi får inte lika många långa bollinneha­v där vi kan trycka ned Djurgården och har lite för korta anfall för att det ska vara helt tillfredss­tällande.

– Men vi försvarar vår egen box på ett bra sätt och strider bra och jobbar hårt i 98 minuter.

 ?? Bild: Krister Andersson ?? Halmstads Bk-mittfältar­en Joel Allansson missar Hallandsde­rbyt mot Varbergs Bois på Örjans vall på måndag efter att ha fått säsongens tredje gula kort under 0–0-matchen mot Djurgården.
Bild: Krister Andersson Halmstads Bk-mittfältar­en Joel Allansson missar Hallandsde­rbyt mot Varbergs Bois på Örjans vall på måndag efter att ha fått säsongens tredje gula kort under 0–0-matchen mot Djurgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden