Hallandsposten

Halmstad GK får äntligen göra comeback i LAG-SM

Coronapand­emin sköt upp comebacken i LAG-SM. Nu hoppas ett ungt Halmstad GK på att utmana i toppen. – Vi ska nog kunna göra bra ifrån oss och vara med i täten, säger coachen Henrik Staff.

- Pierre Carlsson

Halmstad vann division 1 för två år sedan efter fint spel i Landskrona, och efter ett års uppehåll får man nu göra sin comeback i högstadivi­sionen när tävlingarn­a inleds på onsdagen och håller på till lördag.

– Det är en stor grej med lagspel i golf. Det spelar ingen roll om det är Solheim Cup, Ryder Cup eller lag-sm, lagspel är alltid lite extra spännande, säger Henrik Staff.

Halmstad kommer med ett ungt, men intressant, lag med enbart egna produkter till tävlingen. Marcus Svensson är äldst med sina 24 år, och han följs av Björn Rosengren (23), Leo Johansson (20), Elvis Emanuelsso­n (18), Hugo Stark (18) och Kalle Svederman (17).

– Jag tycker det är positivt att vi är unga. Visst är det bra att ha en blandning, det har vi haft tidigare i år, men nu har de här spelarna varit med ett antal år. Man vet aldrig, de är hungriga, sugna och laddade och vilja slår hårt, säger Henrik Staff.

Samtidigt är risken att konkurrens­en blir väldigt hård eftersom British Open spelas den här veckan och de som inte är med där kanske kan ställa upp i LAG-SM i stället.

– Det kan vara väldigt hårt. Men vi behöver inte vara blyga, men det är svårt att påverka vad andra gör. Vi ska försöka spela stabilt och bra och göra så bra chanser som möjligt, säger Staff.

Det enda andra lokala inslaget i LAG-SM är Ringenäs damlag, som spelar på Landeryds GK i Östergötla­nd under samma dagar som herrarna.

 ?? Bild: Henrik Staff ?? Halmstad GK:S lag i LAG-SM: Hugo Stark, Björn Rosengren, Leo Johansson, Kalle Svederman, Elvis Emanuelsso­n och Marcus Svensson.
Bild: Henrik Staff Halmstad GK:S lag i LAG-SM: Hugo Stark, Björn Rosengren, Leo Johansson, Kalle Svederman, Elvis Emanuelsso­n och Marcus Svensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden