Hallandsposten

Stockholms­par knep sista Spt-platserna i Villshärad

Finalplats­en i kvalet tog Stockholms­paret Caroline Kallberg och Petra Özmen till huvudturne­ringen i Swedish Padel Tour. I vad som kan vara den sista stora tävlingen på banorna. – Jättetråki­gt att de ska lägga ner en sån här fin och vacker anläggning, säge

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5188

I veckan spelar Swedish Padel Tour sin femte deltävling för året när Sveriges högsta padeltour kommer till Villshärad. För att få fram de två sista paren i herroch damklassen i turneringe­n har det under tisdagen och onsdagen spelats Challenge-turnering där finalparen bägge avancerar till huvudturne­ringen.

På damsidan blev det en final mellan Caroline Kallberg/petra Özmen och Evelina Hennigor/ Smilla Lindeskog, medan herrarnas final spelades mellan Pär Arlbrandt/martin Axén och Alex Regner/mathias Claesson.

Efter att Hennigo/lindeskog tagit hem första setet med 6-1 blev det en lika stor seger för Özmen/kallberg i det andra setet. I det tredje setet gick de sistnämnda ifrå n vid ställninge­n 2–2 och vann sista set med 6–2 för att ta hem Challenge-turneringe­n.

– Det är jättekul, det är vår första SPT någonsin, säger Caroline.

– Matchen blev väldigt mycket cross i backhand mellan Petra och Evelina. Och jag försökte hjälpa till genom att trycka rakt. Så jag var inte så snäll mot Petra för bollen hamnade hela tiden i cross. Men det var där vi hittade vår strategi nere i Evelinas backhandhö­rn.

Att de vann finalen gav dem möjlighete­n att välja en av två motståndar­e i huvudturne­ringen. Då valde de att slippa andraranka­de Sofia Arvidsson/baharak Soleymani och i stället möta Petra Hugosson/carin Anderholm.

– Vi tänker strategisk­t där. Om vi vinner så får vi kanske möta dem ändå, men då det blir i andra matchen, säger Petra.

Båda njuter också av att vara på anläggning­en i Villshärad.

– Det är superhärli­gt. Vi pratade om det, det är en superfin anläggning. Vi älskar att spela här, det är väldigt bra banor också, säger Petra.

Att banorna riskerar att rivas på grund av processern­a som finns hos Länsstyrel­sen och Byggnadsnä­mnden är något som spelarna tycker är tråkigt.

– Den ligger otroligt vackert, så det finns inte så många så här fina padelanläg­gningar precis vid havet. Och att den här tävlingen kanske inte finns nästa år är tråkigt, säger Caroline.

Förutom Sofia Arvidsson, som i par med nyss nämnda Soleymani är andraseeda­d, är även John Larsson, i par med Pablo Figueroa, ett stort hemmahopp i huvudturne­ringen. Arrangörsk­lubben Halmstad Padelklubb

hoppas att resten av veckan flyter på lika bra som hittills.

– På damsidan har vi även Ann Roslund och Julia Gustafsson i damklassen. På herrsidan saknar vi tyvärr Adam Gustafsson som inte kunde få ledigt från jobbet som annars hade varit i den kategorin spelare, säger tävlingsle­daren Robert von Scheele.

Det är också glädjande att publik kan välkomnas till banorna för att ta del av spel i den främsta padeltoure­n i Sverige, även om det finns en risk att det är för sista gången.

– Det är en ynnest att få vara med och arrangera den här tävlingen. Återigen kommer folk hit för första gången och förstår inte var de har kommit och tycker att anläggning­en är underbar, säger von Scheele och fortsätter:

– Vi är väldigt stolta över det vi har gjort här och kampen är väldigt tuff just nu, men att vi har fått vara här med så många trevliga människor och publik i alla åldrar får man bara njuta av. Så får man se vad som händer (med banorna). Hoppet lever, det är fortfarand­e en juridisk process.

Kan Halmstad locka den här sortens tävlingar även utan den här anläggning­en?

– Det hoppas jag att Halmstad kommun kan erbjuda klubben och Halmstadbo­rna ett sånt här arrangeman­g. Det är en stöttning som kommunen skulle behöva göra som motsvarar ett par hundratuse­n för att vi ska kunna göra det. Är kommunen villig till det så är klubben naturligtv­is villig att ha en stor sommarturn­ering, det är inget snack om det.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? ”Vi tycker det är jättetråki­gt att de ska lägga ner en sån här fin och vacker anläggning”, säger Petra Özmen, som i par med Caroline Kallberg (i förgrunden) tog sig till huvudturne­ringen i Swedish Padel Tour via seger i SPT Challenge, om att banorna i Villshärad kan tvingas rivas.
Bild: Lina Salomonsso­n ”Vi tycker det är jättetråki­gt att de ska lägga ner en sån här fin och vacker anläggning”, säger Petra Özmen, som i par med Caroline Kallberg (i förgrunden) tog sig till huvudturne­ringen i Swedish Padel Tour via seger i SPT Challenge, om att banorna i Villshärad kan tvingas rivas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden