Hallandsposten

Lokala löftet vann både NM och SM: ”Lite chockad”

Första tävlingen på nästan två år på grund av pandemin. Då slog Vanessa Dyhrberg, 19 – som tävlar för Caprifolen­s Voltige från Våxtorp – till med både NM- och Sm-guld. – När jag fick reda på att jag hade vunnit så var jag lite chockad, säger hon.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Mästerskap­shelgen i Flyinge hade lockat hästakroba­ter från tio länder. Vanessa Dyhrberg tävlar individuel­lt i klassen ”young vaulters”, som är ny för året mellan junior- och seniorklas­serna och ungefär motsvarar ”young riders” för 16–21-åriga hoppryttar­e.

– Jag tycker att den är väldigt bra för det var ett väldigt stort hopp mellan de två andra klasserna. Så det är en bra förberedel­seklass. Jag får tävla i den under några år till och sedan är tanken att jag går vidare till den sista klassen när jag känner mig redo för det, säger hon.

Vanessa Dyhrberg hade tidigare brons i lag på meritlista­n, men nu slog hon till med guld både i svenska och nordisk-baltiska mästerskap­et, som avgjordes parallellt.

Ryttarna visade upp sig under tre omgångar med ett varierande antal obligatori­ska och fria övningar.

– Jag skulle väl inte påstå att

Vanessa Dyhrberg (till höger) tillsamman­s med linföraren Moa Källén (till vänster) och klubbkamra­ten Wilma Källén. Hästen heter Wellington. jag var nöjd med någon av mina rundor, men det räckte hela vägen ändå, vilket jag var glad över. Så när jag fick reda på att jag hade vunnit så var jag lite chockad, men väldigt glad över att det hade gått så bra, säger Vanessa Dyhrberg.

Samtidigt gladdes hon åt att över huvud taget få tävla igen.

– Det var den första tävlingen på nästan två år på grund av pandemin, så det var nervöst med en så stor tävling direkt. Men det var väldigt kul att komma tillbaka på banan efter så lång tid.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden