Hallandsposten

Mikael Lustig har bestämt sig: ”Nu lämnar jag landslaget”

AIK:S Mikael Lustig, 34, slutar i landslaget. Det meddelar han på Instagram. ”Efter 13 år av passion och stolthet så är det dags att tacka för mig”, skriver han.

- Magnus Wilsson/tt

Det blir inget mer av Mikael Lustig i det svenska herrlandsl­aget efter sommarens EM som slutade i en förlust i åttondelsf­inalen mot Ukraina.

Iett känslosamt inlägg på Instagram meddelar han sitt beslut.

”2008-2021, 13 år i de blågula färgerna. 13 år av vänskap och gemenskap. Efter 13 år av passion och stolthet så är det dags att tacka för mig. Jag sa till mig själv att jag kunde dö lycklig efter min första landskamp, att få vara en del av landslaget i alla dessa år

Mikael Lustig.

är obeskrivli­gt.”, skriver han och tackar sin familj och sina närmaste vänner.

”Landslaget har givit mig så många oförglömli­ga minnen och är så tacksam att jag fått vara en del utav det. Men framförall­t så har jag fått chansen att spela och tillbringa tid med fantastisk­a människor. Så till er alla ledare och spelare, tack för allt! Jag älskar er.”, avslutar han och taggar inlägget, lite skämtsamt, med hashtaggen #hållenstol­pe.

2012 fick Mikael Lustig stor kritik när han släppt stolpen på en hörna i Em-matchen mot Ukraina till Ukraina.

Sveriges förbundska­pten Janne Andersson kommentera­r avskedet i ett uttalande.

”Micke har varit en bärande spelare under samtliga år som jag varit förbundska­pten. En mycket klok spelare med stor spelförstå­else. Hans engagemang, rutin, värme och humor har i allra högsta grad bidragit till att vi haft en så bra sammanhåll­ning i truppen. Jag önskar honom största möjliga lycka till framöver.”, säger han.

 ?? Arkivbild: Adam Ihse ??
Arkivbild: Adam Ihse

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden